Γιώργος Βαρνάβα για το θέμα των προυπολογισμών Κρατικών Πανεπιστημίων Κύπρου

13:35 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση του Α’ Αντιπρόεδρου της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα σχετικά με το θέμα των προυπολογισμων Κρατικών Πανεπιστημίων Κύπρου.

Ως Κ.Σ. ΕΔΕΚ εκφράζουμε την πλήρη αναγνώριση μας στο έργο το οποίο παράγουν τα Κρατικά Πανεπιστήμια Κύπρου και ιδιαίτερα το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η παροχή κρατικής ανώτατης εκπαίδευσης. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας όλοι πρέπει

να συμβάλουμε στην διάσωση της οικονομίας, χωρίς να προκαλούμε το κοινωνικό αίσθημα.
Ως ΕΔΕΚ κατά την διάρκεια της ψήφισης των προυπολογισμών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας στηρίξαμε τροποποιήσεις οι οποίες είχαν άμεση σχέση με την παγοποίηση των μισθών, την μείωση ή την κατάργηση επιδομάτων, μερικά εκ των οποίων θα έπρεπε ήδη να είχαν καταργηθεί ή μειωθεί, όπως επίσης τροποποιήσεις οι οποίες πρότειναν το σταύρωμα κονδυλίων που έχουν άμεση σχέση με νομική αρωγή, οδοιπορικά και άλλα, ώστε να υπάρχει η ορθότερη διαχείριση.
Είναι πασιφανές ότι κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν, χωρίς την δική μας στήριξη, τροποποιήσεις οι οποίες μειώνουν την αυτονομία και το επίπεδο των κρατικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τόπου μας.
Θεωρούμε ότι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικα Ιδρύματα του τόπου μας πάντοτε μέσα στον νενομισμένο , λογικό , έλεγχο από πλευράς της πολιτείας θα πρέπει να διατηρούν την αυτονομία τους. Γι αυτό το λόγο, άμεσα θα πρέπει να αρθούν τροποποίήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν και οι οποίες συμβάλουν στην μείωση της αυτονομίας , όπως και στην μείωση του εκπαιδευτικού επιπέδου των κρατικών πανεπιστημίων της χώρας μας.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε θετικά για διόρθωση των οποιονδήποτε μέτρων έχουν ληφθεί και τα οποία δεν στρέφονται προς την σωστή κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα