Γνωστές εταιρείες γίγαντες ενδιαφέρονται για την κυπριακή ΑΟΖ

19:05 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Γνωστοί γίγαντες της πετρελαϊκής βιομηχανίας αλλά και πιο μικροί διεθνείς παίκτες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εταιρεία Petrobras της Βραζιλίας, η αμερικανικών συμφερόντων ExxonMobil, η βρετανική BP, η ολλανδικών συμφερόντων Shell, η εταιρεία Petronas της Μαλαισίας

αλλά και η ρωσική Gazprom συγκαταλέγονται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον κατάλογο εταιρειών που αγόρασαν τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό πιθανών υδρογονανθράκων.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στο Προεδρικό δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να πω και να επεκταθώ για το ποιες εταιρείες έχουν αγοράσει ή έχουν ενδιαφερθεί να πάρουν τα αποτελέσματα από διάφορες γεωφυσικές έρευνες που έχει διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη υδρογονανθράκων».

Αυτό που μπορώ να πω, πρόσθεσε, «είναι ότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, είναι πάρα πολλές οι εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών κάτι που προδιαθέτει πως το ενδιαφέρον από μέρους των διαφόρων εταιρειών για το 2ο γύρο αδειοδότησης θα είναι σημαντικό».

Από τη στιγμή, ανέφερε, «που έχουμε φτάσει πολύ κοντά στο να προκηρυχθεί συγκεκριμένα πλέον η διαδικασία του 2ου γύρου αδειοδότησης, θα δούμε και στην πράξη πως μεταφράζεται αυτό το ενδιαφέρον και πόσες από αυτές τις εταιρείες θα υποβάλλουν συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ».

Keywords
Τυχαία Θέματα