Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για το θέμα της διαπραγμάτευσης του τραπεζικού συστήματος

18:12 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει την Κυβέρνηση για το θέμα της διαπραγμάτευσης του τραπεζικού συστήματος.

“Ανεπίτρεπτη, επικίνδυνη και απαράδεκτη θεωρούμε τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι για τα θέματα του τραπεζικού συστήματος δεν θα υπάρξει ενημέρωση των Κομμάτων και ότι η διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό με την Τρόικα θα γίνει από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας”, αναφέρει ο ΚΣ ΕΔΕΚ,

σε ανακοίνωση του.

Αναφέρει, επίσης, ότι ως ΕΔΕΚ εντόπισαν το θέμα αυτό και προειδοποίησαν πριν μια βδομάδα ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα που δεν είναι μόνο τεχνοκρατικά, αλλά έχουν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις.

“Όπως π.χ. το θέμα του ποσοστού  απαιτούμενων ελάχιστων κεφαλαίων των τραπεζών, το θέμα των αξιογράφων και το θέμα του ποσοστού  των καταθέσεων που θα είναι δυνατόν να παραχωρείται  για δανειοδότηση. Τέτοια θέματα δεν μπορεί να αποφασίζονται ερήμην της πολιτικής ηγεσίας. Οι Κυβερνητικές παλινωδίες συνεχίζονται. Με θύμα την κυπριακή οικονομία. Η οποία για μια ακόμα φορά πλήττεται από την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια και την αντιφατικότητα των Κυβερνητικών συμπεριφορών», προσθέτει.

Η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση «έστω και την υστάτη να συναισθανθεί τις βαρύτατες ευθύνες της».

«Την καλούμε άμεσα να επιδώσει στα Πολιτικά Κόμματα τις θέσεις για το τραπεζικό σύστημα. Και να δηλώσει ότι την ευθύνη της διαπραγμάτευσης θα έχει η ίδια και όχι η Κεντρική Τράπεζα”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα