Ι. Νικολάου: Καταγγέλλει κακή διαχείριση στα ελικόπτερα της Αστυνομίας

08:36 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Ιωνάς Νικολάου σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως ”η ολιγωρία και η κακή διαχείριση των προβλημάτων που παρουσίασαν τα πέντε ελικόπτερα Agusta-Westland από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία τελικά υποχρέωσε την Δημοκρατία να κάνει δεύτερες σκέψεις, να αποσύρει το αίτημα για κατάσχεση της εγγυητικής και να αποδεχτεί επέκταση της ισχύος της μέχρι το Μάρτιο του 2012, παρά τα προβλήματα που

παρουσιάζουν τα ελικόπτερα και τους κινδύνους που επικαλούνται οι χειριστές τους”.

Αν και οι αρμόδιοι στην Αστυνομία, σημειώνει, γνώριζαν τους κινδύνους και είχαν προειδοποιηθεί για την σωστή και έγκαιρη διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε αναφορικά με τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά των δύο ελικοπτέρων της, καθώς και για τις διόπτρες νυκτερινής πτήσης που δεν έχουν παραλειφθεί μέχρι σήμερα, εν τούτοις τελικά υποχρεώθηκαν, όπως αναφέρει, να εγκαταλείψουν την διαδικασία κατάσχεσης της εγγυητικής και τα νομικά ερείσματα στα οποία στηριζόταν.

”Υποχρεώθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να αποδεχτεί και να υπογράψει επέκταση της ισχύος της εγγυητικής”, προσθέτει, ”με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η δυνατότητα κατάσχεσης της, αφού αυτή έχει τεθεί υπό τον όρο της επιθεώρησης τους ιστορικού των εξαρτημάτων από τους «ειδικούς» της Αστυνομίας, οι οποίοι ακόμα αναζητούνται.

”Τελικά με ποια δικαιολογία και ποιο το σκεπτικό με βάση το οποίο εγκαταλείφθηκε η διαδικασία κατάσχεσης της εγγυητικής ενώπιον Ιταλικού δικαστηρίου και τι θα εξυπηρετήσει η επιθεώρηση του ιστορικού που θα μπορούσε να γίνει πριν πολύ καιρό και δεν έγινε” διερωτάται.

”Υπάρχουν οι ‘ειδικοί’ στην Αστυνομία που θα μπορούσαν να επιθεωρήσουν το ιστορικό των εξαρτημάτων και η άποψη τους να γίνεται αποδεκτή ως επιστημονικά τεκμηριωμένη; Πόσο διαφοροποιούνται τα νομικά ερείσματα της Δημοκρατίας για την κατάσχεση της εγγυητικής όταν εγκαταλείφθηκε η διαδικασία κατάσχεσης και διαφοροποιούνται οι όροι της εγγυητικής; Πόσο ενήμερος και σύμφωνος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και η Γενική Ελέγκτρια με την ενέργεια αυτή;”, επίσης διερωτάται.

”Ένα είναι το βέβαιο. Αυτή τη στιγμή τα ελικόπτερα της Αστυνομίας βρίσκονται καθηλωμένα, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της δαπανηρής τους αγοράς αφού δεν διαθέτουν βασικά εξαρτήματα όπως τις διόπτρες νυκτερινής πτήσης και ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης της υπόθεσης αυτής”, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα