Η Βουλή αποπαγοποίησε τις προσλήψεις σε νοσοκομεία, στατιστική και ΔΕΑ

00:12 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα το νομοσχέδιο για την αποπαγοποίηση των προσλήψεων εκτάκτων, αφού προηγήθηκε η ψήφιση της τροπολογία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με 20 ψήφους υπέρ, 17 εναντίον, 4 αποχές.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε και θα τεθεί σε ισχύ αφορά την αποπαγοποίηση στις προσλήψεις εκτάκτων στον τομέα της Υγείας, της Στατιστικής Υπηρεσίας και της ΔΕΑ

σε επιστημονικό προσωπικό που αφορά τις ταυτοποιήσεις λειψάνων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την τρίμηνη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο και να δημαγωγήσουν εναντίον της Βουλής.

Επέλεξαν τον τερματισμό των συμβολαίων για να επιτεθούν στη Βουλή και την προσπάθεια που καταβάλλει για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου είπε πως η Κυβέρνηση αντί να πάρει τα μηνύματα, δια ολιγωρίας και παραλήψεων άφησε εκτεθειμένους ανθρώπους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, αναφέροντας πως για αυτά υπήρξε προσχεδιασμός που οδήγησε σε πρωτόγνωρη δημαγωγία Βουλευτών ενάντια στη Βουλή.

Υπήρξε κάποια αναστάτωση και όχι χάος, συνέχισε και παρατηρώντας πως δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι για 22 νοσηλευτικούς λειτουργούς και παραϊτρικό προσωπικό επέρχεται κατάρρευση του συστήματος, είπε πως επιχειρήθηκε παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου είπε πως οι ισχυρισμοί για ολιγωρία πάσχουν σε ουσιώδες σημείο, καθώς η ανάγκη για αποπαγοποίηση προκύπτει από τη γενική σταύρωση των κονδυλίων.

Αναφέροντας ότι προέκυψαν προβλήματα με την ερμηνεία της Νομικής Υπηρεσίας, πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στην ημερήσια διάταξη, της Επιτροπής Οικονομικών.

Ας λύσουμε το πρόβλημα τώρα γιατί να συνεχίσουμε με την τακτική της σαλαμοποίησης διερωτήθηκε, καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε πως η καθυστέρηση δημιούργησε πρόβλημα στα νοσοκομεία για το οποίο η πολιτεία να πρέπει ντρέπεται. Η εκτελεστική εξουσία απέτυχε να ενημερώσει ξεκάθαρα Βουλή ότι θα δημιουργείτο τέτοιο πρόβλημα, συνέχισε παρατηρώντας ότι δεν αφορά τον μετέωρο ασθενή η αλληλοεπίρριψη ευθυνών.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης παρατήρησε πως εάν δεν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο θα χανόταν επιστημονικό προσωπικό.

Η Βουλή δεν έπρεπε να μπει στη διαδικασία ελέγχου εξειδικευμένων προσλήψεων, αυξάνοντας τον όγκο της δουλειάς της, είπε και σχολιάζοντας το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο μήνες για να κατατεθεί το νομοσχέδιο από την υποβολή του αιτήματος του Υπουργείου Υγείας, είπε ότι η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με γραφειοκρατία.

Στο μεταξύ, η Βουλή ομόφωνα ψήφισε σε νόμο, πρόταση νόμου για εξομοίωση του τρόπου αποζημίωσης των υπερωριών στους ημικρατικούς οργανισμούς με τον τρόπο αποζημίωσης στη δημόσια υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα