Η Βρετανία επηρεάζεται από την κρίση στην ευρωζώνη

14:11 16/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η Βρετανία επηρεάζεται από την αναταραχή στην Ευρωζώνη, που είναι ο κύριος  της εμπορικός της εταίρος, δήλωσε το βρετανικό Υπουργείο Οικονομικών, στον  απόηχο της μείωσης των προβλέψεων για την οικονομία από την Τράπεζα της  Αγγλίας (ΤτΑ).

”Η σημερινή έκθεση της ΤτΑ επαναλαμβάνει ότι η οικονομία του Ηνωμένου  Βασιλείου δεν είναι απρόσβλητη από τα προβλήματα εμπορικών της εταίρων,  ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη,” δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι ”η Κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι παραμένει  σχετικά ασφαλής από την διεθνή αστάθεια και αβεβαιότητα, ενώ θέτει τις μακροπρόθεσμες προϋποθέσεις που χρειάζονται για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Νωρίτερα σήμερα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ δήλωσε ότι η βρετανική οικονομία μπορεί να εισέλθει σε στασιμότητα που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Σε μια αναφορά που τροφοδότησε προσδοκίες ότι η ΤτΑ ενδεχομένως να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, ο κ. Κινγκ είπε ότι η ΤτΑ έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη και ότι η εμπιστοσύνη της αγοράς επιδεινώνεται λόγω της κρίσης της ευρωζώνης.

”Ο άμεσος αντίκτυπος της πτώσης στην εμπιστοσύνη είναι ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη για την παγκόσμια οικονομία έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο Αύγουστο”, ανέφερε ο κ. Κινγκ, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο.

”Αυτό ισχύει επίσης εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η δραστηριότητα θα παραμείνει ευρύτερα επίπεδη μέχρι το μέσο του επόμενου χρόνου”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα