Η Υπ. Εργασίας ενημέρωσε το ΔΗΣΥ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

12:24 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με το ΔΗΣΥ άρχισε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου τον κύκλο ενημερωτικών επαφών της για την εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ενημέρωση και την πορεία του έργου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και Βουλευτές, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι σήμερα άρχισε την ενημέρωση για την αλλαγή του συστήματος της κοινωνικής μέριμνας με την εισαγωγή του ελάχιστου

εγγυημένου εισοδήματος. “Η πρώτη συνάντηση έγινε με το ΔΗΣΥ και έχουμε ενημερώσει για όλες τις βασικές πτυχές αυτού του συστήματος”, είπε, τονίζοντας ότι το σύστημα θα διαμορφωθεί και θα ολοκληρωθεί μόνον όταν ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Η Υπουργός είπε πως αυτή τη στιγμή έχει ενημερώσει για τη βασική φιλοσοφία του συστήματος, τις βασικές παραμέτρους, σημειώνοντας ότι η κατάληξη στις λεπτομέρειες και στις ειδικές ρυθμίσεις θα γίνει με την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει με την ενημέρωση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό και την ομάδα του Υπουργείου Εργασίας για την πορεία της εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είπε ότι αυτή η κοινωνική μεταρρύθμιση αποτελεί εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει υποβληθεί ένας οδικός χάρτης για την εφαρμογή του.

Ο κ. Νουρής ανέφερε ότι η Υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ για την πορεία της εφαρμογής “αυτού που ονομάζεται κοινωνική επανάσταση ουσιαστικά με τον εξορθολογισμό της επιδοματικής πολιτικής και όχι μόνο”.

“Ο ΔΗΣΥ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος και από την ενημέρωση και από την πορεία η οπαία ακολουθείται μέχρι αυτή τη στιγμή”, είπε, προσθέτοντας πως μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της καινοτόμου προσπάθειας, η οποία θα δώσει αυτό που λείπει από τον Κύπριο πολίτη και που ονομάστηκε ως υπέρτατο κοινωνικό δίχτυ προστασίας.

Ο κ. Νουρής ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να στηριχθεί η εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ώστε να μείνουμε εντός χρονοδιαγραμμάτων αλλά και στόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα