Η Υπ. Εργασίας εξηγεί την διαδικαστική πρόταση για τις ΚΑ

19:47 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας προς όλες τις πλευρές των Κυπριακών Αερογραμμών μπορούσε να επιλύσει και το θέμα του 9% που οι πιλότοι έθεταν, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ερωτηθείσα για το θέμα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Φορέα Μη Επέκτασης του Ορίου Αφυπηρέτησης.

Η κ. Χαραλάμπους επεσήμανε ότι είχε χθες συνάντηση με όλες τις πλευρές, συντεχνίες και εργοδοτική πλευρά, όπου κατέθεσε μία διαδικαστική πρόταση, η οποία απαντούσε στα σημεία που οι πιλότοι είχαν θέσει με επιστολή τους

προς την ίδια όταν τους αποστάληκε η μεσολαβητική πρόταση.

Αυτή η διαδικαστική πρόταση, εξήγησε, συνοπτικά προβλέπει ότι μέχρι τις 20 Απριλίου όλες οι πλευρές θα απαντήσουν επί της μεσολαβητικής πρότασης που υπέβαλε το Υπουργείο για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Επίσης, οι δύο πλευρές ξεκινούν απευθείας συναντήσεις με στόχο μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν καταλήξει στον αριθμό του πλεονάζοντος προσωπικού, από ποιά τμήματα θα προέλθει και στη βάση ποίων κριτηρίων. Η εταιρεία, συνέχισε, στο χρονικό αυτό διάστημα θα ενημερώσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το επιχειρησιακό πλάνο διάσωσης και επιβίωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και στα πλαίσια αυτά θα συζητήσουν και αντισταθμιστικά μέτρα.

Αυτές ακριβώς οι προτάσεις ήταν και οι επισημάνσεις που έθετε η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων για να μπορέσει να τοποθετηθεί επί της μεσολαβητικής πρότασης, σημείωσε η Υπουργός Εργασίας. ”Αρα εμείς καταθέσαμε μία πρόταση που έθετε μια διαδικασία μέσα από την οποία η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων θα έπαιρνε τις απαντήσεις της στα σημεία τα οποία έθετε και ταυτόχρονα, μια διαδικασία για να απαντήσουν όλες οι πλευρές στη μεσολαβητική πρόταση”.

Αυτό, συνέχισε, δεν αποδέσμευε τον οποιονδήποτε για την τοποθέτησή του γύρω από το ζήτημα της μεσολαβητικής πρότασης. Δυστυχώς, κατέληξε, ενώ όλες οι άλλες συντεχνίες και η εταιρεία αποδέχτηκαν αυτή τη διαδικαστική πρόταση, η πλευρά των πιλότων δεν την έκανε αποδεκτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα