Ιράκ: Άλλοι οκτώ νεκροί απόψε από επιθέσεις εναντίον σιιτικών στόχων

23:29 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 30 άλλοι τραυμαυτίσθηκαν σε δύο επιθέσεις που είχαν στόχο σιίτες στην ταραχώδη επαρχία της Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν τοπικές πηγές.

Στη Μουκνταντίγια, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε κατά τη διάρκεια μίας σιιτικής τελετής ταφής, ενημέρωσε συνταγματάρχης της τοπικής αστυνομίας. Από την επίθεση, που σημειώθηκε στις 22.00, τοπική και ώρα Ελλάδος, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 15, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ίδια στιγμή, στην

πόλη Μπακούμπα εξερράγη μία βόμβα σε καφενείο εντός μίας σιιτικής συνοικίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 12.

Νωρίτερα, στη Μισχαχάντα, βορείως της Βαδγάτης, οκτώ πρώην μέλη της σουνιτικής πολιτοφυλακής Σάχουα, που μάχεται κατά της Αλ Κάιντα, απήχθησαν από τις κατοικίες τους κι εν συνεχεία εκτελέσθηκαν από ενόπλους με στρατιωτικές στολές.

Στο Ιράκ από τις αρχές του έτους έχει αναβιώσει ένα νέο κύμα βίας και σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΟΗΕ, το τελευταίο τρίμηνο έχουν χάσει τη ζωή τους 2.500 άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα