Ιταλία: Η Κάτω Βουλή ψήφισε μέτρα περισσυλογής €33 δισ.

18:05 16/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το πράσινο φως στο πακέτο λιτότητας του Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ύψους 33 δισεκατομμυρίων ευρώ, έδωσε την Παρασκευή η Κάτω Βουλή της Ιταλίας, κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση που έχει στόχο την επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων.

Υπέρ των μέτρων λιτότητας της ιταλικής Κυβέρνησης τάχθηκαν 495 βουλευτές και εναντίον 88.

Το σχέδιο, που στόχο έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μέχρι το 2013 σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι ανήσυχες αγορές, αναμένεται να εγκριθεί επίσημα από την Κάτω Βουλή

αργότερα Παρασκευή, πριν οδηγηθεί για ψηφοφορία στην Ανω Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Η Κάτω Βουλή ψήφισε συντριπτικά υπέρ των μέτρων – με εξαίρεση το δεξιό κόμμα της Λίγκας του Βορρά, που συμμετείχε στην Κυβέρνηση συνασπισμού του πρώην Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κεντροαριστερού κόμματος ”Ιταλία των Αξιών”.

Το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Δεκεμβρίου, έχει ως στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει μέτρα ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση των φόρων περιουσίας, μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και περικοπές κυβερνητικών δαπανών. Αντιμετωπίζοντας την αντίδραση των συντεχνιών για το δρακόντειο σχέδιο, ο Μόντι επιμένει ότι αυτό είναι δίκαιο και ότι οι Ιταλοί θα πρέπει να σφίξουν τα ζωνάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα