Καρογιάν : ‘Δεν λειτουργεί σωστά το Εθνικό Συμβούλιο’

15:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαχείριση του Κυπριακού την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, εκφράζοντας την άποψη πως, κατά την τελευταία περίοδο, δεν λειτουργεί σωστά και δεν συγκαλείται εγκαίρως το Εθνικό Συμβούλιο και, όταν συνέρχεται, γίνεται εκεί απλώς μια καταγραφή μονολόγων, κάτι που δεν είναι ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση χρηματικής προσφοράς

του ΔΗΚΟ στο Ραδιομαραθώνιο, στη λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία , ο κ. Καρογιάν, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θα παραμείνει το κόμμα του στο Εθνικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι θέλουν το Εθνικό Συμβούλιο να είναι ένας θεσμός ”ζωντανός, να υπάρχει η απαραίτητη ζύμωση απόψεων και ιδεών, να κατατίθενται προβληματισμοί και, στο τέλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παίρνονται εκείνες οι αποφάσεις, που θα ενισχύουν και τη διαπραγματευτική μας θέση, αλλά και θα προωθούν τα εθνικά συμφέροντα”.

”Το Δημοκρατικό Κόμμα”, δήλωσε ο κ. Καρογιάν, ”ήταν, είναι και θα είναι ένα υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα”.

”Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου”, πρόσθεσε, ”ήταν πάντοτε ένας σημαντικός θεσμός και, όπως έλεγε και ο Τάσσος ο Παπαδόπουλος, τη διαχείριση του Κυπριακού την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο”.

”Είναι γεγονός”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ”ότι, κατά την τελευταία περίοδο, ”δεν λειτουργεί σωστά και δεν συγκαλείται εγκαίρως (το Εθνικό Συμβούλιο), απλώς, ίσως να γίνεται μια καταγραφή μονολόγων”, αλλά ”δεν είναι αυτός ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου και δεν είναι αυτός ο ρόλος που εμείς θα θέλαμε να είναι”.

”Πολλές φορές”, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, ”γίναμε όλοι μάρτυρες συζητήσεων που γίνονται και μετά ενημερώνεται το Εθνικό Συμβούλιο, ή ακόμη να υπάρχουν εξελίξεις και το Εθνικό Συμβούλιο να συγκαλείται αργότερα και απλώς για ενημέρωση”.

”Εχουμε πει”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ”πως, εάν συνεχισθεί αυτή η ροπή και αυτή διαδικασία του Εθνικού Συμβουλίου, τότε θα είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο πλήρους αχρησίας του Εθνικού Συμβουλίου και δεν θα θέλαμε αυτή την εξέλιξη”.

”Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο κ. Καρογιάν, ”έχει την πρώτη και την κύρια ευθύνη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να φροντίζει προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο να είναι ένας παραγωγικός, λειτουργικός αλλά και δημιουργικός θεσμός, διαφορετικά, εκ των πραγμάτων, θα πέσει σε αχρησία και δεν νομίζω αυτό να εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου”.

”Εμείς”, είπε ο κ. Καρογιάν, ”δεν συγχύζουμε -και αυτή ήταν μια διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Κόμματος- τις όποιες πολιτικές μας διαφορές με τη λειτουργία των θεσμών, οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν, αλλά να λειτουργούν σωστά και εμείς θα επιμείνουμε πολύ στο να λειτουργήσουν σωστά”.

”Αν διαφορετικά”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ”υπάρξει άλλη εξέλιξη και άλλη τροπή, το κάθε κόμμα θα κάνει τις δικές του αξιολογήσεις και θα πάρει τις δικές του αποφάσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα