Καρογιάν: Ώρα να εγκαταλειφθούν οι στρατηγικές της ευελιξίας

19:53 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι η ώρα που πρέπει να εγκαταλειφθούν στρατηγικές και τακτικές της λεγόμενης ευελιξίας και των ψευδαισθήσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΔΗΚΟ για διαμόρφωση μιας διεκδικητικής στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό, και προσθέτοντας ότι είναι η ώρα που πρέπει να αποδεσμευτούμε από λανθασμένους χειρισμούς, ολιγωρίες και παραλείψεις.

Σε χαιρετισμό του στον εορτασμό του

ΔΗΚΟ Μέσα Γειτονιάς των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας. «Να αναγνωρίσουμε πρωτίστως τα λάθη μας, να παραδεχθούμε τα σφάλματά μας και να αποφασίσουμε ότι δεν θα τα ξαναδιαπράξουμε. Μόνο μέσα από μια διεργασία συλλογικής αυτοκριτικής και ρεαλιστικής ανάλυσης των πραγμάτων θα κατορθώσουμε με ενότητα, συλλογικότητα και κοινή δράση να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας», είπε.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως μόνο έτσι θα κατορθώσουμε να φτάσουμε σε μια λύση δίκαιη, αξιοπρεπή, λειτουργική και βιώσιμη. «Μια λύση που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και θα αποκαθιστά τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους μας. Μια λύση που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Μια λύση που θα εξυπηρετεί τα γνήσια συμφέροντα της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού και ουδενός άλλου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα διδάγματα από τις δύο εθνικές επετείους, ο κ. Καρογιάν είπε πως αυτές μας διδάσκουν πως όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος προς υπεράσπιση υψηλών ιδανικών, αρχών και αξιών, μεγαλουργεί. «Όταν η διχόνοια κυριαρχήσει πολλά δεινά επισωρεύονται», συμπλήρωσε.

«Ενότητα και διεκδικητικότητα, σθένος και αγωνιστικότητα υπαγορεύουν οι εθνικές επέτειοι που σήμερα εορτάζουμε. Αποτελούν ακόμη μια ευκαιρία πνευματικής ανασύνταξης, ψυχικής ανάτασης, ανανέωσης της πίστης στο δίκαιο του αγώνα μας και στο δυναμισμό της φυλής μας. Και προσφέρονται για ένα ακόμη μάθημα εθνικής αυτογνωσίας και εθνικού φρονηματισμού», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αναφέροντας πως δεν έχουμε σήμερα τις συνθήκες του 1821 ή του 1955, είπε πως άλλες είναι σήμερα οι μορφές των αγώνων για υπεράσπιση και διεκδίκηση της ελευθερίας, της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας των κρατών. «Αλλιώτικες είναι επίσης οι στρατηγικές και οι τακτικές πάνω στις οποίες στηρίζονται οι αγώνες για διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων των κρατών και των λαών που τελούν υπό απειλή», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Καρογιάν δήλωσε πως απέναντι στον αμοραλισμό και τον κυνισμό που χαρακτηρίζουν τη σημερινή παγκόσμια πολιτική σκηνή, οι αγωνιζόμενοι λαοί πρέπει να ορθώσουν και να γιγαντώσουν ηθικές και πανανθρώπινες αξίες.

«Όσο και αν ο κυπριακός ελληνισμός αισθάνεται βαρύτατα αδικημένος, όσο και αν έχει να αντιπαλέψει με υπέρτερες δυνάμεις, δεν πρέπει να παραιτηθεί από το δίκαιο αγώνα του ούτε να αφήσει άλλους να ορίσουν το μέλλον του. Ας μην αναμένουμε ότι οι ξένοι θα συγκινηθούν ή θα ευαισθητοποιηθούν από

Keywords
Τυχαία Θέματα