Καθυστερεί το πόρισμα για την έκρηξη χειροβομβίδας

11:40 17/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέα καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πορίσματος για την έκρηξη χειροβομβίδας στα χέρια ΟΥΚΠαράταση μίας εβδομάδας ζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΦ.Εν αναμονή η Επ. Άμυνας Ποια μελέτη τρέχει παράλληλα με το πόρισμα και τι θα αλλάξει στο στράτευμα

Μία εβδομάδα παράταση για την ολοκλήρωση του πορίσματος για τις αιτίες που οδήγησαν στην έκρηξη χειροβομβίδας στα χέρια του 19χρονου εκπαιδευόμενου ΟΥΚ Αντρέα Δουλαπά,

με αποτέλεσμα να ακρωτηριάσει το χέρι του από την παλάμη, ζήτησε και έλαβε ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του onlycy, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ ενημέρωσε ότι αντί στις 15 Απριλίου, όπως είχε αρχικά λεχθεί, το πόρισμα θα ετοιμαστεί στις 22 Απριλίου, Τρίτη του Πάσχα.

Ο λόγος της καθυστέρησης, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, αφορά στην ανάγκη λήψης συμπληρωματικών καταθέσεων από τους δύο τραυματίες, τον 19χρονο κληρωτό καθώς και τον 38χρονο εκπαιδευτή.

Επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαίδη ο οποίος αρκέστηκε να επαναλάβει ότι μόλις πάρει το πόρισμα θα το στείλει στη Νομική Υπηρεσία ως τη μόνη αρμόδια υπηρεσία να αποφανθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας Γιώργο Βαρνάβα μας ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 28 Απριλίου. «Κλήθηκε και θα παραστεί και ο Υπουργός Άμυνας καθώς πλέον θα συζητήσουμε επί του πορίσματος και των όσων αυτό θα αναφέρει» μας είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το πόρισμα, στο ΓΕΕΦ τρέχει και συγκεκριμένη τεχνοκρατική μελέτη από Επιτελάρχες. Θα καταγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος τις διαδικασίες που ακολουθούνται - για την προκήρυξη προσφορών για αγορά πυρομαχικών - για το ποιοι και πως διαπραγματεύονται την αγορά τους - για τον τρόπο φύλαξης και συντήρησης τους και - για τις διαδικασίες ασφάλειας που ακολουθούνται στις εκπαιδευτικές βολές της Εθνικής Φρουράς.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παρτίδα αμυντικών χειροβομβίδων που χρησιμοποιήθηκε στην Ασγάτα και οι οποίες αγοράστηκαν από την Αίγυπτο το 2009, έχει δεσμευτεί.

Επίσης όπως πληροφορείται το onlycy, κατά το πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού Άμυνας στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, ο κύριος Φωκαίδης ζήτησε και έλαβε δέσμευση από τον Έλληνα ομόλογο του, Δημήτρη Αβρααμόπουλο, για αποστολή εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα οι οποίοι θα βοηθήσουν στη συνολική αξιολόγηση των αποθεμάτων πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα