Κοινές θέσεις ΣΕΚ-ΠΕΟ ενόψει συνάντησης με ΟΕΒ

20:06 3/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις κοινές τους θέσεις για τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα με την ΟΕΒ, καθόρισαν την Τρίτη, σε συνάντηση που είχαν, οι ηγεσίες ΣΕΚ και ΠΕΟ. Η συνάντηση των Συντεχνιών με την ΟΕΒ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 16:00, μετά το αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων για επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων

του ιδιωτικού τομέα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως είπε πως «αυτό που κάναμε σήμερα με τη ΠΕΟ ήταν να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνεργαστούμε για τη συνάντηση της Δευτέρας. Καθορίσαμε κάποια πράγματα, είπαμε πώς θα τα χειριστούμε αλλά δεν θα τα ανακοινώσουμε για να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα πριν ακόμα συναντηθούμε με την ΟΕΒ», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα της επιστολής της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ) προς τις συντεχνίες, στην οποία η ΟΣΕΟΚ αναφέρει ότι δεν θα εφαρμόσει τις πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης, και ειδικότερα για το θέμα της ΑΤΑ, ο κ. Μωυσέως είπε ότι συζήτησαν και καταδίκασαν την επιστολή καθώς, όπως είπε, δηλητηριάζει το όλο κλίμα. Ο κ. Μωυσέως κάλεσε επίσης την ΟΣΕΟΚ να αποσύρει την επιστολή.

Σε ερώτηση σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης της Δευτέρας με την ΟΕΒ, ο κ. Μωυσέως είπε ότι «θα έχουμε μια συνάντηση για να δούμε πρώτα απ’ όλα τι θέλουν, γιατί τα αιτήματά τους τα ακούσαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης και τις εφημερίδες».

Σε ερώτηση τι αναμένει από τη συνάντηση, ο κ. Μωυσέως συνέστησε υπομονή. «Θα δούμε τι θα μας φέρει η Δευτέρα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα