Λάθος η εκλογή του Κιουτσιούκ, γράφει ο τ/κ Τύπος

11:58 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση της προεδρίας της 19ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας να ανακηρύξει νικητή της αναμέτρησης τον Ιρσέν Κιουτσιούκ θεωρείται αντιβαίνουσα στο καταστατικό του κόμματος, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Γενί Ντουζέν.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, τον τελευταίο λόγο για το αποτέλεσμα του εκλογικού συνεδρίου της περασμένης Κυριακής θα έχει η «Δικαιοσύνη» αφού μεγάλος αριθμός νομικών υποστηρίζει ότι η απόφαση του προεδρείου ήταν λάθος καθ ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, μόνον αν ένας εκ των συνυποψήφιων εξασφάλιζε

το 50% και μια ψήφο, δηλαδή 714 ψήφους,  θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο.

Ως γνωστό ο Κιουτσιούκ εξασφάλισε 704 και ο Κασίφ 690.

Ο Κασίφ δήλωσε ότι θα πρέπει την Κυριακή να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης, διαφορετικά θα προσφύγει στη «Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του ο Κιουτσιούκ δήλωσε ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του «Δικαστηρίου».

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτζάν, αναφερόμενος στο συνέδριο και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα, το οποίο παραβιάζει το ίδιο του το καταστατικό, να είναι  ικανό να κυβερνήσει τα κατεχόμενα.

Η τ/κ εφημερίδα Χαλκίν Σεσί αναφέρεται στο συνέδριο στο πρωτοσέλιδό της με τον πηχυαίο τίτλο «Έληξε το συνέδριο, άρχισε το χάος».

Keywords
Τυχαία Θέματα