Με διαμαρτυρίες από την υπεράσπιση συνεχίστηκε η δίκη του Άντη Χ’κωστή

17:26 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με διαμαρτυρίες από πλευράς της υπεράσπισης για τον τρόπο κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη και της 3ης κατηγορούμενης, Έλενας Σκορδέλης, Μάριος Γεωργίου και Μιχαλάκης Κυπριανού αντίστοιχα, κατέθεσαν τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα όσα είπε η μάρτυρας κατηγορίας Καθλίν

Ζαχαρίου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, την περασμένη Παρασκευή, από μερίδα του Τύπου.

Οι εν λόγω δικηγόροι επικέντρωσαν τη διαμαρτυρία τους εναντίον μερίδας δημοσιευμάτων στον ημερήσια Τύπο, τα οποία έφεραν ως τίτλο τα όσα φέρεται να είπε η Έλενα Σκορδέλλη προς τη μάρτυρα κατηγορίας, σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος, ότι δηλαδή «για να ανελιχθεί κάποιος στα ΜΜΕ πρέπει να πηδά από κρεβάτι σε κρεβάτι».

Ο κ. Γεωργίου έκαμε λόγο για «κιτρινοφυλλάδες που κυκλοφορούν στον τόπο μας» και υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που η πολιτεία κάλεσε τη συγκεκριμένη μάρτυρα είναι για να πει αυτά τα πράγματα και να δημοσιευτούν στις εφημερίδες.

Πρόσθεσε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας και η υπηρεσία του κατάντησε υποχείριο στους καναλάρχες και στους διάφορους τυχοδιώκτες», προκαλώντας, στο σημείο αυτό, την άμεση αντίδραση της κατηγορούσας αρχής, η οποία ζήτησε από τον κ. Γεωργίου όπως ανακαλέσει τα όσα «απαράδεκτα» ανέφερε για τον Γενικό Εισαγγελέα και τη Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στη μάρτυρα ότι όλη η μαρτυρία της «είναι κατασκευασμένη» και είναι «ένα πακέτο ψέματα για να υποβοηθήσει τη φίλη της Ελίτα με την οποία συνωμότησε για να παρεμποδίσουν τη δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού έκαμε λόγο για δημοσιεύματα τα οποία, όπως υποστήριξε, επηρεάζουν «δυσμενέστατα την 3η κατηγορούμενη και προκαλούν τον χλευασμό της στο κοινό».

Πρόκειται, πρόσθεσε, περί «μεροληπτικών δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν να λοιδορήσουν και εξευτελίσουν» την Έλενα Σκορδέλλη και όχι να δώσουν την πραγματική εικόνα για το τι έγινε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Ο Τύπος, συνέχισε, «απομόνωσε κάποιες αναφορές που έγιναν από τη μάρτυρα μέντιουμ, κατ’ εμάς καφετζού» και ζήτησε την προστασία του Δικαστηρίου για να μπορέσει η 3η κατηγορούμενη «να τύχει μιας δίκαιης δίκης».

«Δεν μπορεί να αφήνεται ο Τύπος να παρουσιάζει τη πελάτιδα μας ως μια κοινή πόρνη -μια αξιοπρεπή γυναίκα, σύζυγο και μητέρα δύο παιδιών», είπε.

Σε ερώτηση του Προέδρου του Δικαστηρίου τι είδους προστασία ζητά η υπεράσπιση από το Δικαστήριο, ο κ. Κυπριανού είπε «να δώσετε κ. Πρόεδρε οδηγίες εις τους δημοσιογράφους να μην γράφουν μονόπλευρά. Να γράφουν όλα όσα ακούουν».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να παρουσιάζουν και το ποίος είναι αυτός που λέει όσα λέει και έκαμε λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» από μερίδα των ΜΜΕ ως προς τον τρόπο παρουσίασης της υπόθεσης.

Ανέφερε ότι ο τρ

Keywords
Τυχαία Θέματα