Μεϊμαράκης: Παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας η ΕΛΔΥΚ

13:56 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΛΔΥΚ αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην Κύπρο, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκεπτόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ «Αντιστράτηγου Σταυριανάκου», στη Μαλούντα.

Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση και τη στέρεα απόφαση της

Βουλής των Ελλήνων για συμπαράσταση και συνεργασία με τους θεσμούς της Μεγαλονήσου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «έχοντας επισκεφθεί πολλάκις στο παρελθόν και έχοντας διατελέσει πολιτικός προϊστάμενος της τιμημένης μονάδος της ΕΛΔΥΚ, βρίσκομαι και πάλι εδώ για να αποδώσω τιμή στους νεκρούς ήρωες και στους σημερινούς υπερασπιστές μιας από τις πιο ηρωικές μονάδες της πατρίδας μας».

Προσθέτει ότι μεταφέρει «τη βούληση και την στερράν απόφαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, για συμπαράσταση και συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με τους θεσμούς της Μεγαλονήσου, περιβάλλοντας με την εμπιστοσύνη μας την ηρωική μονάδα της ΕΛΔΥΚ».

Η μονάδα αυτή, αναφέρει ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, τίμησε τη δημιουργία της, εκπληρώνοντας με ηρωικό τρόπο την αποστολή της στην υπεράσπιση του κυπριακού εδάφους.

«Ελπίζω ότι στο μέλλον δεν θα προκύψουν εκ νέου οι συνθήκες εκείνες που θα την εξαναγκάσουν σε νέα υπέρτατη θυσία», συμπληρώνει.

Προσθέτει ακόμη ότι η παρουσία της εδώ αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας, «για την οποία διακρίνω την αποφασιστικότητα ζωγραφισμένη στα μέτωπα των μελών της».

Η ιστορική παράδοση της τιμημένης αυτής μονάδας δεν χρειάζεται άλλους λόγους ούτε άλλους επαίνους, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε καταλήγοντας ότι η αφοσίωση των στελεχών αυτής στο καθήκον και στην πατρίδα αποτελούν εγγύηση για την υπεράσπιση των δικαίων του λαού και της ειρήνης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα