Μείωση προβλέψεων και αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία

10:22 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό το Α’ εξάμηνο του 2012, ανοίγοντας την πόρτα για μείωση των επιτοκίων, λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Στην τριμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής, η αυστραλιανή ΚΤ δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ανέλθει στο 3,5% από

το 4% των προηγούμενων προβλέψεων του Νοεμβρίου.

Αφησε ωστόσο αμετάβλητη την προοπτική για την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας το Δεκέμβριο του 2012 στο 3 – 3,5%. Σημείωσε επίσης ότι η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο υποχώρησε ελαφρώς στο 2,25% από την προηγούμενη πρόβλεψη του 2,5%, παραμένοντας εντός του πλαισίου του 2 – 3%.

Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό για ολόκληρο το 2012 παραμένουν ωστόσο αμετάβλητες στο 2,75%.

Στη δήλωσή της, η RBA τονίζει ότι η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης έχει επηρεάσει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και ότι ενώ η σθεναρή άνοδος αναμένεται στον τομέα των μεταλλωρυχείων, άλλοι τομείς θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν δυσκολίες.

Η RBA άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%, προκαλώντας έκπληξη στην αγορά, προσθέτοντας όμως ότι διαθέτει τα πολιτικά πυρομαχικά να απαντήσει σε ενδεχόμενη επιδείνωση των εσωτερικών συνθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα