Μείωση της φυγοστρατίας και ικανοποίηση για ΥΠΑΜ

12:11 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της προσπάθειας για πάταξη της φυγοστρατίας εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης προσθέτοντας πως τόσο η Εθνική Φρουρά όσο και το Υπουργείο Άμυνας βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο Υπουργός Αμυνας μιλούσε ύστερα από την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2012Α΄ ΕΣΣΟ, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, που έγινε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Λάρνακας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης καλωσόρισε «τους νέους εθνοφρουρούς στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία σήμερα την βασική τους εκπαίδευση. Τους συγχαίρω τις εξαίρετη σημερινή τους εμφάνιση. Ευχαριστώ τις οικογένειες των κληρωτών για την εξαίρετη συνεργασία που έχουν με την Εθνική Φρουρά» είπε.

Οι εθνοφρουροί μας, συνέχισε «θα υπηρετήσουν τη θητεία τους μέσα σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητα τους και με κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν. Ηθελα να υπογραμμίσω τα επιτυχή αποτελέσματα με την ελαχιστοποίηση της φυγοστρατίας κάτι που τιμά την κοινωνία αλλά και τη νεολαία μας».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμησή του «για το αξιόλογο έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά για την άμυνα της Κύπρου για την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Αμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τα αποτελέσματα στην προσπάθεια πάταξης της φυγοστρατίας που είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θέλω να συγχαρώ την Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Αμυνας για τα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κιτίου, ο Δήμαρχος και ο Επαρχος Λάρνακας, βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και αρκετοί γονείς και συγγενείς των νεοσυλλέκτων.

Μετά την τελετή οι νεοσύλλεκτοι έλαβαν 48ωρη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα