Ν. Παπαδόπουλος: Ο Χριστόφιας επανέφερε το σχέδιο Ανάν

20:27 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι το σχέδιο Ανάν που βρίσκεται σήμερα πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε απόψε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έθεσε σε λειτουργία ένα σιωπηρό και κρυφό σχέδιο επαναφοράς του σχεδίου Ανάν.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του ραδιοφωνικού σταθμού ”Κόσμος” της Πάφου και της εφημερίδας ”Αδέσμευτος”, με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος

της 24ης Απριλίου 2004, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο ”δεν απαιτεί απελπισία, αλλά δράση, η οποία να βασίζεται στη διεκδίκηση, που να θέτει ενώπιον του λαού επιλογές και όχι εκβιαστικά διλήμματα, που να δίνει ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό Ελληνισμό, που να εκφράζει το όραμα και το στόχο για μια Κύπρο ευημερούσα και ισχυρή και πάνω από όλα απελευθερωμένη”.

Πρόσθεσε ότι ”ο κυπριακός Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση, το σθένος και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται υπερασπιζόμενος το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του”, και κάλεσε για συνέχιση του αγώνα.

Ανέφερε ότι, παρά τους εκφοβισμούς, τις απειλές και τους εκβιασμούς, ο κυπριακός Ελληνισμός ”στάθηκε όρθιος και καθόρισε την τύχη του”, καταψηφίζοντας το σχέδιο Ανάν.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι, αν και όλοι δήλωναν στις 25 Απριλίου 2004 ότι θα σεβαστούν την απόφαση του κυπριακού Ελληνισμού, στην πραγματικότητα η απόφαση αυτή δεν άρεσε ούτε στους ξένους συμμάχους της Τουρκίας ούτε σε κάποιους Ελληνοκύπριους πολιτικούς ούτε και στην τότε ηγεσία του ΑΚΕΛ.

”Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα η αντιπολίτευση εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ήταν ισοπεδωτική και ακραία. Δυστυχώς, σε μιαν περίοδο που θα έπρεπε ως λαός να παρουσιαζόμαστε όσο γίνεται πιο ενωμένοι, κάποιοι επέλεγαν να καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ”ο Δημήτρης Χριστόφιας, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, μετάλλαξε από το ‘ΝΑΙ’ στο ‘ΟΧΙ’ λόγω των αντιδράσεων της εκλογικής βάσης του ΑΚΕΛ στο σχέδιο Ανάν” και ότι ”στη συνέχεια κατήλθε στις προεδρικές εκλογές αυτοαποκαλώντας τον εαυτό του ‘υποψήφιο λύσης’ σε αντιδιαστολή με τον Τάσσο Παπαδόπουλο”.

”Ακόμη χειρότερα, όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας πέτυχε με τη βοήθεια του ΔΗΚΟ να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις του προς εμάς, έθεσε σε λειτουργία ένα σιωπηρό και κρυφό σχέδιο επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Το σχέδιο Ανάν είναι που βρίσκεται σήμερα πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, ανέφερε.

Οπως είπε, ”οι πάγιες τουρκικές θέσεις μετατράπηκαν και βαφτίστηκαν δικές μας, οι υποχωρήσεις μας βαφτίστηκαν ‘συγκλίσεις’ και τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι γενναιόδωρες μας προσφορές έπεφταν βροχή”, και ανέφερε ότι ”το πρόβλημα όμως ήταν ότι, ενώ εμείς όλο δίναμε, τίποτα δεν παίρναμε”.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε πολιτική ανάλυση του πώς έφθασε η κατάσταση στο

Keywords
Τυχαία Θέματα