Ο Κενεβέζος ενημέρωσε το ΕΥΡΩΚΟ για τους στόχους του Υπουργείου

16:12 23/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για τους στόχους, τα προγράμματα, τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Κενεβέζος τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ,

ο Υπουργός Παιδείας είπε πως ενημέρωσε την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ τόσο για τα ζητήματα που αποτελούν απόρροια και συνέπεια των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αλλά πολύ περισσότερο για τα ζητήματα που άπτονται της παιδείας, καθώς και των τομών, των μεταρρυθμίσεων, των αλλαγών και της φιλοσοφίας, που από την πρώτη μέρα έχουν προσπαθήσει να προσδώσουν στο Υπουργείο».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχουν συνεργασία και στο μέλλον, στην βάση και των θέσεων που αντάλλαξαν σήμερα.

Εξάλλου, πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ έχει δεσμευτεί ότι το επόμενο διάστημα θα του δώσει και γραπτώς το υπόμνημα, για τις θέσεις του σε πολύ σημαντικά ζητήματα, τις οποίες μπορούν σε μεγάλο βαθμό να υιοθετήσουν.

«Θεωρώ», είπε, «ότι αυτές οι συναντήσεις προσφέρουν και συνθέτουν στη δική μας την προσπάθεια μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με όλες τις συνιστώσες της πολιτείας, αλλά και όλους τους φορείς, που ασχολούνται και τους αφορούν τα ζητήματα της παιδείας να πετύχουμε τους στόχους που θέλουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Συλλούρης είπε πως «το ΕΥΡΩΚΟ βλέπει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά τώρα στην κρίση τα θέματα της παιδείας, μιας παιδείας η οποία πρέπει να είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο ότι πρέπει να είναι ελληνοκεντρική, αλλά ταυτόχρονα και αποδοτική παραγωγική, ώστε οι νέοι μας να μπορούν να ανταγωνιστούν μέσα στην οικονομική κρίση τους πολίτες της υπόλοιπης Ευρώπης».

Όπως είπε «χρειάζεται μια σοβαρή αλλαγή, μια σοβαρή μεταρρύθμιση», διαβεβαιώνοντας τον Υπουργό Παιδείας για πλήρη συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα