Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε τα όσα υποστηρίζουμε, δηλώνει το Επιτελείο Μαλά

13:50 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου, Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά δήλωσε πως «καλό είναι οι πολιτικοί με τις ενέργειες και τις δηλώσεις μας να προσέχουμε μήπως προκαλούμε αυτό το οποίο υποτίθεται απευχόμαστε ενώ ιδιαίτερα μια τέτοια αρετή πρέπει να διακρίνει ένα υποψήφιο για την προεδρία».

Σε δηλώσεις του για την τηλεοπτική εμφάνιση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

στην τηλεοπτική εκπομπή «Επωνύμως», ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στα μάτια του κάθε Κύπριου, ποιο βέβαιο ή αβέβαιο μέλλον, μας αναμένει εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναλάβει τα ηνία του κράτους».

Ιδιαίτερη μνεία, από τον κ. Χατζηγεωργίου, έγινε «στην περιβόητη πια επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που επιτέλους μας έδωσε στη δημοσιότητα» και μέσω αυτής «επιβεβαιωθήκαμε όταν για εβδομάδες αναφερόμασταν σε εκβιασμό προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» αφού ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «με μια φράση που ξεπερνά κάθε μέτρο υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε και δούλεψε για την οικονομική καταστροφή του τόπου».

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ γράφει στην επιστολή του ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα ενσυνείδητα να επιμένει σε μια οδό που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή και ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι ευθύνες θα είναι βαρύτατες. Ευθύνες πολιτικές, αστικές και ποινικές». «Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός δεν ξέρουμε πώς αλλιώς πρέπει κάποιος να το χαρακτηρίσει», συνέχισε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν η επιστολή αυτή έβλεπε το φως της δημοσιότητας πριν την επί της αρχής συμφωνία για το Μνημόνιο με την Τρόικα, τότε ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προκαλούσε αυτό που κατάγγελλε, δηλαδή θα προκαλούσε τη κατάρρευση σε μερικές ώρες της κυπριακής οικονομίας και αυτό γιατί ούτε η εμπιστοσύνη του κοινού προς το τραπεζικό σύστημα θα έσωζε την κατάσταση, ούτε πολύ περισσότερο οι καταθέτες».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το σύνολο του περιεχομένου της συνέντευξης Αναστασιάδη, ο κ. Χατζηγεωργίου με «αίσθηση χιούμορ», όπως ο ίδιος είπε, κάλεσε το ΡΙΚ θα επαναλάβει την μετάδοση της εκπομπής σε ώρα υψηλότερης τηλεθέασης «διότι ψες ο κ. Αναστασιάδης μόνος του απέδειξε αυτά που εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε στον κόσμο».

Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από «Standard and Poor’s»

—————————————————————

Ερωτηθείς σχετικά με την νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης «Standard and Poor’s» ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι «κανένας δεν είναι ευτυχής να βλέπει τέτοιου είδους νέες αξιολογήσεις, είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή για τα οικονομικά του τόπου και θεωρούμε ότι όλοι μαζί με πραγματική βούληση, συλλογική σύνεσης και συναίνεσης μπορούμε αργά αλλά σταθερά να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο».

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι οι προτάσεις Σταύρου Μαλά για την οικονομία «είναι υλοποιήσιμες, σοβαρές και πατούν στο χώμα και φέρνουν τα αποτελέσματα που θέλουμε σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρόνο. Δεν λέμε υπερβολές, δεν λέμε κουβέντες που δεν θα μπορούμε να υπερασπιστούμε και αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα