Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα στο Πορντ Σάιντ

11:36 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα θερμά συλλυπητήρια του λαού της Κύπρου, της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά προς το λαό της Αιγύπτου και τις οικογένειες των θυμάτων κατά τις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων στο Πορτ Σάιντ, την περασμένη βδομάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος υπέγραψε το πρωί το βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στη Λευκωσία.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε: ”Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, καθώς και εμού προσωπικά, θα ήθελα να διαβιβάσω τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια τόσο πολλών αθώων ζωών, ως αποτέλεσμα συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων στο Πορτ Σάιντ, την περασμένη βδομάδα. Σε αυτή τη στιγμή πένθους εκφράζουμε τη βαθύτερη μας συμπάθεια προς τις οικογένειες των θυμάτων και προς το φίλο λαό της Αιγύπτου», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή του, αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ”ο πόνος ενός λαού φίλου της Κύπρου, με τον οποίο διαχρονικά έχουμε αναπτύξει αδελφικές σχέσεις, από την απώλεια τόσων πολλών ζωών και τον τραυματισμό ακόμα περισσότερων, είναι και δικός μας πόνος”.

Για αυτό, πρόσθεσε ”και η παρουσία μου εδώ είναι απόδειξη αυτής της αδελφικής σχέσης μεταξύ του λαού της Αιγύπτου και του λαού της Κύπρου”.

”Ηλθα εδώ για να εκφράσω από μέρους του λαού της Κύπρου, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά τα θερμά μας συλλυπητήρια προς το φίλο λαό της Αιγύπτου”, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Keywords
Αναζητήσεις
porhd gr
Τυχαία Θέματα