Ο Σαρρής ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου

13:10 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου στη Λευκωσία παρουσιάστηκε το πρωί ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μετά το 3ημερο διάταγμα κράτησής του που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή εναντίον του ιδίου και άλλων δύο ατόμων στα κατεχόμενα.

Ο «σύνδεσμος πρωτοβουλίας ενάντια στην ομοφοβία» επρόκειτο να πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το λεγόμενο δικαστήριο ζητώντας αλλαγή του ”νόμου” για κατηγορίες για ”παραφύση σχέσεις” και κατάργηση ορισμένων άρθρων που θεωρούνται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε ανακοίνωσή του επικρίνει εξάλλου τον τρόπο κάλυψης

της υπόθεσης από τα ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ένας ακόμη ανήλικος, ο 16χρονος Ι.Χ.Γκ. (I.H.G.) συνελήφθη στα κατεχόμενα για σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής με τον 28χρονο Μαχμούτ Μπασιαρίρ που τελεί υπό κράτηση

Υπό σύλληψη τελούν ο 17χρονος Μεχμέτ Καχραμάν, ο 28χρονος Μαχμούτ Μπασιαρίρ, ο Μεχμέτ Τεμιζέλ 23 ετών και ο 14χρονος Ο.Ντ. (Ο.D.).

Ο Ι.Χ.Γκ. παρουσιάστηκε ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» Λευκωσίας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης. Πληροφορίες της εφημερίδας Κίπρις αναφέρουν ότι η ”αστυνομία” έχει θέσει υπό κράτηση, σε σχέση με την ίδια υπόθεση, και τον 30χρονο Καζίμ Ντογάν, τον οποίο αναμένεται να προσαγάγει σήμερα ενώπιον ”δικαστηρίου”.

Εξάλλου, το σύνολο του τ/κ και τουρκικού Τύπου γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας προέβη σε διάφορες πρωτοβουλίες και ενέργειες για να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Σαρρής, ενώ κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου την περασμένη Παρασκευή ζήτησε τη βοήθειά του για να αφεθεί ελεύθερος.

Η εφημερίδα Αφρίκα φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού επί κοινωνικών υπηρεσιών, Μπαρίς Μπάσελ, σύμφωνα με τον οποίο ομοφυλόφιλοι υπάρχουν και μεταξύ των μελών της ψευδοβουλής και μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα