Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα

17:00 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY


Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3μμ τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, αλλά και του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών

και στις δύο συγκεντρώσεις. Η απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, κρίνεται επιτυχής με καθολική συμμετοχή σε αρκετούς τομείς, ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια στην ελληνική πρωτεύουσα, στις 70.000 κόσμου.

Στα κύρια αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ήταν η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους τομείς και για όλους τους εργαζόμενους, η απαίτηση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων, η ανάκληση της επιστράτευσης και των αντιδημοκρατικών μέτρων απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών, καθώς και δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα παντού και για όλους, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως και ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή ενώ οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και κατέληξαν επίσης στη Βουλή.

Σε δήλωσή του, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε ότι «όσο η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κατ΄ εντολή της Τρόικας συνεχίζεται, ο κόσμος της εργασίας είναι υποχρεωμένος να μαζεύει όλες τις αντοχές του και να αγωνίζεται». Η παραδοχή του λάθους δεν τους ξεπλένει, είπε ο κ. Παναγόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν έκαναν ένα απλό υπολογιστικό λάθος. Κατέστρεψαν έναν ολόκληρο λαό. Αυτό που ζητάμε εδώ και τώρα είναι να αλλάξει αυτή η πολιτική. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποκατασταθεί το δίκαιο για τους εργαζομένους, οι οποίοι πλήρωσαν το βαρύτερο φόρο, το φόρο αίματος, το φόρο της ανεργίας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πλέον δεν μπορεί να περιμένει να σωθεί από κανέναν σωτήρα και κανέναν ευεργέτη. Έχει καταλάβει ότι μόνο αν πάρει την τύχη στα χέρια του και μόνο με τη δική του πλάτη θα μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο» και πρόσθεσε ότι «λύση από αυτή την καταστροφή δεν μπορεί να υπάρξει με μνημόνιο, παρά μονάχα με δημοκρατία, ανεξαρτησία, και δίκαιη ανάπτυξη».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, για τη σημερινή γενική απεργία, σε σχετικό μήνυμα ανέφερε ότι «το Μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ούτε να διορθώσει τα θεσμικά και πολιτικά προβλήματα που βιώνουμε. Αντίθετα, οι κυβερνητικές επιλογές θα βαθύνουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά αδιέξοδα, την ύφεση, την ανεργία και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς επίσης και τα καθημερινά προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και των εργαζομένων».

Χαρακτήρισε τις σημερινές κινητοποιήσεις ως αποφασιστικό μήνυμα προς την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι «ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται το ξεπούλημα της χώρας μας στους δανειστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα