Επιστολή-απάντηση της ομογένειας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς

16:09 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς απευθύνει ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτης με αφορμή άρθρο του Τόνι Μπάρμπερ που χαρακτήριζε την οικονομική κρίση στο νησί ως «την καλύτερη ευκαιρία» για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Δρουσιώτης, αφού σχολιάζει ότι συνήθως απολαμβάνει τα καλά ενημερωμένα και εύστοχα άρθρα του συντάκτη ευρωπαϊκών θεμάτων της εφημερίδας, τονίζει ότι το επίμαχο άρθρο συνιστά «ένα ακόμα παράδειγμα της επίμονης άρνησης των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς να αναγνωρίσουν τον ολέθριο

ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με το νησί».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει ότι η Τουρκία είναι ένοχη πολυάριθμων καταγεγραμμένων και συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά του συνόλου του κυπριακού λαού. Κάνει ενδεικτικά λόγο για στρατιωτική εισβολή και κατοχή, εθνική εκκαθάριση, εποίκηση και επιβαλλόμενη δημογραφική αλλαγή, σφετερισμό περιουσιών, καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του νησιού.

«Το πιο σημαντικό συστατικό που λείπει για μια λύση στο Κυπριακό είναι η βούληση της Τουρκίας να μετακινηθεί από την πολιτική της διχοτόμησης και την επιθυμία άσκησης ντε φάκτο ελέγχου στο νησί», συνεχίζει ο Πήτερ Δρουσιώτης.

Η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία την Κυριακή θα υπάρξει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για πρόοδο στο Κυπριακό, αλλά μόνο αν η Τουρκία αλλάξει τη θέση της δραματικά και εργαστεί προς μια λύση βασισμένη στις αρχές που έχουν ήδη συμφωνηθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα