Συντεχνίες της Cyta ζητούν παρεμπόδιση επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων σε γήπεδο

15:20 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης των Συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ με επιστολή της προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta Αριστο Ριρή του ζητά να παρέμβει για παρεμπόδιση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Η επιστολή, η οποία φέρει σημερινή ημερομηνία και δόθηκε στη δημοσιότητα, υπογράφεται από τους Αλέκο Τρυφωνίδη, Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, τον Κυριάκο Παντελίδη, Γραμματέα της ΣΕΠ-ΑΤΗΚ και τον Δημήτρη Κορομία,

Γενικό Γραμματέα της ΑΣΕΤ-Cyta, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι «σύμφωνα με επιβεβαιωμένη πληροφόρηση μας, το ΔΣ του Οργανισμού, ενεργώντας υπό την ιδιότητα της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων μας, προτίθεται να ‘επενδύσει’ αποθεματικά του Ταμείου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαιρικής ομάδας».

«Δεν χρειάζεται φυσικά να σας εξηγήσουμε γιατί μια τέτοια πράξη, με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες της αγοράς, δεν αποτελεί επένδυση αλλά εξυπηρέτηση παραταξιακών, σωματειακών και πολιτικών συμφερόντων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες προσθέτουν ότι απευθύνονται στον κ. Ριρή και όχι στην ίδια την Διαχειριστική Επιτροπή, «αφού κάθε περιθώριο συνεννόησης μαζί τους έχει εκλείψει».
«Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι!. Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία εις βάρος τους για την έλλειψη εποπτείας και ελέγχου του Ταμείου, τη στιγμή που υπάρχει ενώπιον του Δικαστηρίου αίτημα για έκδοση απαγορευτικού διατάγματος το οποίο να τους απαγορεύει να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επένδυση πριν την ολοκλήρωση της Εγγραφής του Ταμείου, προχωρούν ακάθεκτοι και ανερυθρίαστα στην κατασπατάληση και της τελευταίας ρανίδας αποθεματικών του Ταμείου», προσθέτουν.

Οι συντεχνίες καλούν τον κ. Ριρή να παρέμβει για παρεμπόδιση της επένδυσης, αναφέροντας ότι θα τους βρει «συνεργούς και συμπαραστάτες», προειδοποιώντας ότι «σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς, στα μάτια του προσωπικού θα θεωρηθείτε συνυπεύθυνος».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στη Διαχειριστική Επιτροπή Ταμείου Συντάξεων, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και σε όλο το προσωπικό του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα