Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση Καρασαββαΐδης στην υπόθεση φόνου του Α. Χατζηκωστή

15:42 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τις υποβολές της κατηγορούσας Αρχής ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης Παναγιώτης Καρασαββαΐδης, καταδρομέας από την Ελλάδα, δεν έκανε την αναπαράσταση της διαδρομής, την οποία ισχυρίστηκε ότι έκανε στο δικαστήριο, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι κλήθηκε από το συνήγορο

υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, να προβεί σε αναπαράσταση της πορείας, που ακολούθησε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Φάνος Χατζηγεωργίου στη νεκρή ζώνη, στην Περιστερώνα, αμέσως μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου αναφέρεται ότι από το χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη οδήγησε τη μοτοσικλέτα διαφυγής προς τη νεκρή ζώνη, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών με το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια και εκεί που τέλειωνε ο χωμάτινος δρόμος άφησε τη μοτοσικλέτα και με τα πόδια διέσχισε το φράγμα του Μάσσαρη και άφησε τα τεκμήρια σε μια παλλούρα δίπλα από ένα σπιτάκι.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα, υπέβαλε στο μάρτυρα πως δεν έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή και ο λόγος είναι – όπως είπε – γιατί συμφώνησε από προηγουμένως με τον κ. Βραχίμη για το τι θα έλεγε στο δικαστήριο.

Πρόσθεσε πως και αν ακόμα έκανε τη διαδρομή, ο ίδιος είχε καθορίσει το χρόνο της, για να είναι ευχαριστημένος ο Ροβέρτος Βραχίμης και για να αντικρούσει τη μαρτυρία Χατζηγεωργίου ότι έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή σε είκοσι λεπτά.

Σημειώνεται πως ο μάρτυρας χθες ανέφερε στο δικαστήριο ότι έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή όσο πιο γρήγορα μπορούσε και ο χρόνος που κατέγραψε το προσωπικό του χρονόμετρο ήταν 34 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Σε ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής αν διερωτήθηκε γιατί κάποιος δικηγόρος επέλεξε να τηλεφωνήσει σε αυτόν, ενώ υπάρχουν καταδρομείς και στην Κύπρο, ο μάρτυρας απάντησε ότι προφανώς έγινε διότι είναι από μια άλλη χώρα, ισχυριζόμενος ότι αν τον καλούσαν από την Ελλάδα να προβεί σε αναπαράσταση και ακολούθως να μαρτυρήσει δεν θα το έκανε.

Επίσης, είπε ότι οι καταδρομείς στην Ελλάδα εκπαιδεύονται καλύτερα από τους Κύπριους και ότι οι Έλληνες καταδρομείς είναι τρίτοι παγκοσμίως.

Ερωτηθείς αν έλαβε διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του, αφού θα εισχωρούσε στη νεκρή ζώνη και υπήρχε ο κίνδυνος σύλληψής του, ο μάρτυρας απάντησε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ. Βραχίμη ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα τον απελευθέρωνε.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως από το μυαλό του δεν πέρασε ποτέ η ιδέα ότι θα γινόταν κάποιο επεισόδιο και θα συλλαμβανόταν.

Σε άλλη ερώτηση αν και πόσο πληρώθηκε για να έρθει από το Κιλκίς της Θεσσαλονίκης και να κάνει τη συγκεκριμένη αναπαράσταση, ο μάρτυρας απάντησε: «Δεν υπήρχε καμιά πληρωμή. Δεν νομίζω να υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που να δίδεται γι’ αυτό το πράγμα. Εγώ το έκανα για την τρέλα μου, γιατί μου αρέσει η αδρεναλίνη. Ήρθα για την τρέλα και την ευχαρίστηση μου».

Απαντώντας στην υποβολή της κατηγορούσας Αρχής ότι ο χρόνος που κατέγραψε, μετά την πραγματοποίηση της διαδρομής, ήταν προκαθορισμένος, ο κ. Καρασαββαΐδης είπε: «Πιστέψτε με πως ότι χρόνο και να έκανα θα ερχόμουν να σας το πω. Δεν είχα καμιά διάθεση να παραμένω σε εχθρικό έδαφος, απλώς και μόνο για να κάνω το συγκεκριμένο χρόνο που κατέγραψα».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με νέο μάρτυρα υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα