Παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ ζητεί το ΕΥΡΩΚΟ

15:18 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ύπαρξη “και καπνού και φωτιάς” διαπιστώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας, στην υπόθεση αγοραπωλησίας τεμαχίου τουρκοκυπριακής γης από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού και ζητεί την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ημικρατικού οργανισμού, προκειμένου να τεθεί στη διάθεση της Ερευνητικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης της Λευκωσίας, μετά

το μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων κληρικών και λαϊκών που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου 1821, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι “η λαϊκή σοφία μάς διδάσκει πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, για αυτό και εμείς θεωρούμε ότι, στην υπόθεση αυτή υπάρχει και καπνός και φωτιά”.

“Υπό τις περιστάσεις αυτές”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, “το Διοικητικό Συμβούλιο της cyta είναι υποχρεωμένο να παραιτηθεί συνολικώς και να τεθεί στη διάθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, προκειμένου η έρευνα να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, να φθάσει βαθιά και να καταλογισθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν”.

“Πέραν τούτου”, είπε ο κ. Γιωργάλλας, “η υπόθεση του σκανδάλου της cyta αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί πρέπει να μεταρρυθμισθούν, να εκσυγχρονισθούν, διότι, όπως αποδεικνύεται, σε όλα αυτά τα έτη, έχουν καταντήσει φέουδα των Διοικητικών Συμβουλίων, και αυτό πρέπει να τερματισθεί”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται για εμπλοκή κόμματος και Βουλευτή στην υπόθεση αυτή, ο κ. Γιωργάλλας δήλωσε ότι “αυτά προκύπτουν μέσα απο τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και από έγγραφα τα οποία έχουν διαρρεύσει, ως εκ τούτου”, πρόσθεσε, “εμείς θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και, βεβαίως, εάν τεκμηριωθεί ότι εμπλέκεται το οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή οποιοσδήποτε πολιτικός, τότε αποδεικνύεται, για ακόμα μία φορά, ότι, εκτός απο την εξυγίανση της οικονομίας, χρειάζεται πρωτίστως εξυγίανση και η πολιτική ζωή του τόπου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα