Δεν ωφελούν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις στην υπόθεση της ΑΤΗΚ, λέει ο Ν.Παπαδόπουλος

14:29 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον τερματισμό των δημόσιων αντιπαραθέσεων σε ότι αφορά την υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σημειώνει πως, δεν μπορεί να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ των Ταμείων Συντάξεων, πρόσωπα που διορίζονται με κομματικά κριτήρια.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως θα πρέπει η ερευνητική επιτροπή να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της, για να βγουν τα

σωστά συμπεράσματα, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και κάλεσε όλους να σταματήσουν τις δημόσιες τοποθετήσεις, οι οποίες όπως είπε, δεν βοηθούν το έργο της ερευνητικής επιτροπής.

Την ίδια ώρα, τονίζει ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, για τα Ταμεία Συντάξεων, τα οποία διαχειρίζονται τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες που επιλέγονται με διεθνείς ανοικτές προσφορές.

“Δεν μπορούν να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ των Ταμείων Συντάξεων των ημικρατικών οργανισμών, πρόσωπα που διορίζονται από κόμματα”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως, μόνο με την επιλογή εμπειρογνώμων θα μπορέσουμε να πατάξουμε τον κίνδυνο της διαφθοράς.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, δήλωσε πως αποτελεί μια θετική και ενθαρρυντική εξέλιξη και εξέφρασε την ελπίδα όπως αυτές οι αναβαθμίσεις αποτελέσουν απόδειξη του γεγονότος ότι, αν συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των ευρωπαίων εταίρων, τότε θα ξανακερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία.

“Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο, αλλά τουλάχιστον έχουμε κάποιες ενδείξεις για κάποια πρώτα μικρά ενθαρρυντικά και θετικά βήματα, που μας οδηγούν στο δρόμο της αναστύλωσης της κυπριακής οικονομίας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα