Πρόεδρος: Δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία

10:51 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ Ρωσίας – Κύπρου, στη Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τις δραστηριότητες διεθνών εταιριών στην

Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή προωθούμε νέα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι η ελκυστικότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος αναβαθμίζεται συνεχώς».

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στις Ρωσικές εταιρείες που επιδιώκουν να αναπτύξουν δράση σε διεθνείς αγορές ένα αξιόπιστο προορισμό, δια μέσω του οποίου μπορούν να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου προς όφελός τους. Σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, η Ρωσική επιχειρηματική κοινότητα έχει ένα ασφαλή και αξιόπιστο εταίρο, στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για την υλοποίηση των διεθνών στρατηγικών σας σχεδίων», επεσήμανε.

Αυτό το Φόρουμ, σημείωσε, «είναι μια ευκαιρία για επιχειρηματίες από τη Ρωσία και την Κύπρο για να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να διερευνήσουν προοπτικές και να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο» και θα μπορούσε να προσφέρει πρόσφορο έδαφος για συζήτηση οποιωνδήποτε άλλων επιχειρηματικών-επενδυτικών ζητημάτων που επηρεάζουν τη Ρωσία και την Κύπρο, όπως και τις οικονομίες και τη θέση μας στο διεθνή επιχειρηματικό χάρτη, χαράσσοντας πολιτικές και αποτελώντας απλώς ένα βήμα για δημιουργία ‘τροφής προς σκέψη’.

«Είναι γεγονός ότι η Ρωσία είναι ικανή να διαδραματίσει σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Το Φόρουμ θα προβάλει όλες τις πτυχές αυτού του ρόλου, παρέχοντας καθοδήγηση σε σχέση με τη στρατηγική και τις δράσεις που θα αναληφθούν μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Σημείωσε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία. Από αυτή την άποψη, το Φόρουμ παρέχει μια εξαίρετη ευκαιρία, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις και τις επενδυτικές προοπτικές που προέκυψαν στον τομέα της Ενέργειας».

Φυσικά, αναμένουμε ότι οι ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον τομέα, θα επιδείξουν ενδιαφέρον και θα εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται, επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε πως «η Ρωσία και η Κύπρος διατηρούν στέρεες και ιστορικές σχέσεις οι οποίες υπήρξαν αμοιβαία επωφελείς και επιτυχημένες γιατί εδράζονται και ενισχύονται από τις πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις των χωρών μας».

Ανέφερε ότι «η Κύπρος αποτελεί ένα αξιοζήλευτο διεθνή επιχειρηματικό κόμβο για τους Ρώσους επιχειρηματίες όπως καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η Άμεση Ξένη Επένδυση στην Κύπρο από τη Ρωσία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευτ

Keywords
Τυχαία Θέματα