Προκαλεί και προσβάλλει ο Γ. Λιλλήκας δηλώνει το ΔΗΚΟ

17:13 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προσβολή μνήμης τεθνεώτος συνιστά για το ΔΗΚΟ η ιδιοτελής και επιτήδεια πολιτική ταύτιση του Γιώργου Λιλλήκα που «αυτοχρίστηκε και αυτοανακηρύχθηκε πολιτικός διάδοχος και κληρονόμος του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ο «δήθεν υποψήφιος πρόεδρος των πολιτών επεδίωξε παράλληλα να πολιτευτεί με ύφος και ήθος που βρίσκονται εκτός και πέραν των ορίων της πολιτικής ηθικής

και δεοντολογίας. Προκαλεί και προσβάλλει. Λοιδορεί και προπηλακίζει».

Προφανώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, επειδή ο κ. Λιλλήκας θέλει να κρύψει τις ευθύνες του και να παρακάμψει τις ενοχές του. Το ΔΗΚΟ κάνει επίσης λόγο και παραμύθια και μύθους που προσπαθεί να κατασκευάσει ο κ. Λιλλήκας για να επικρατήσει στον πολιτικό στίβο και τον επικρίνει για μετάθεση σε άλλους των δικών του ευθυνών. «Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζεται – άκουσον, άκουσον – ότι το ΔΗΚΟ και η ηγεσία του εργάστηκαν για τη μη επανεκλογή του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου».

Για το ΔΗΚΟ, ο Γιώργος Λιλλήκας ως ο απόλυτος διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου «είναι προφανές ότι έχει και το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης της αποτυχίας».

Η μόνη φιλοδοξία που είχε ο κ. Λιλλήκας, συνεχίσει η ανακοίνωση, όταν θα επανεκλεγόταν ο αείμνηστος Πρόεδρος, να είναι ο μόνος πατέρας της νίκης. «Τελικά άφησε την ήττα ορφανή. Κι’ όμως, χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, φορτώνει σε άλλους την ευθύνη της ήττας». Σημειώνει δε ότι «έξεστι Κλαζομενιοίς ασχημονείν. Και ανοητολογείν».

Δηλώσεις Ντάουνερ

Οσον αφορά τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στη βρετανική εφημερίδα “Times” για το φυσικό αέριο και την κυπριακή ΑΟΖ το ΔΗΚΟ θεωρεί πρόδηλο ότι ο κ. Ντάουνερ επιχειρεί να εισάξει από την πίσω πόρτα την Τουρκία. «Για να μας χρυσώσει το χάπι, μας υποδεικνύει ότι τα οφέλη από την γρήγορη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και η κατά ακολουθία προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για το κυπριακό με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δυο κοινοτήτων».

Με τέτοιες πονηρές θεωρίες, αναφέρει, είναι που ο κ. Ντάουνερ χάνει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας και αμεροληψίας.

Ετοιμασία εγγράφου για τις συνομιλίες

Το ΔΗΚΟ θεωρεί επίσης ότι η ετοιμασία εγγράφου στο οποίο θα καταγράφονται τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα συνομιλιών από πλευράς ΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενδεχομένως να οδηγήσει τη δική μας πλευρά σε μια μεγάλη παγίδα, «γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο η ομάδα των συνεργατών του κ. Μπάν Κι Μούν να θεωρήσουν ένα τέτοιο έγγραφο ως ενδιάμεση συμφωνία και ότι δεσμεύει την ε/κ πλευρά στη πάρα-πέρα διαδικασία».

Το ΔΗΚΟ εκφράζει την αντίθεση του σε τέτοιες μεθοδεύσεις και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα