Πρωτοφανής η καθυστέρηση στην κατάθεση του Προϋπολογισμού, λέει ο Γ. Βαρνάβα

16:52 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο εκπρόσωπος του ΚΣ ΕΔΕΚ στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, Γιώργος Βαρνάβα, χαρακτήρισε πρωτοφανές γεγονός την καθυστέρηση στην κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή, αναφέροντας ότι η παράδοση ήταν να κατατίθεται τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, παρατηρώντας ότι η 20η Νοεμβρίου στην οποία μετατέθηκε η κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 δεν είναι δεσμευτική.
Σε δηλώσεις του στη

Βουλή, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι ακόμα και εάν ο Προϋπολογισμός κατατεθεί στις 20 Νοεμβρίου η Βουλή θα πρέπει να βρει άλλη διαδικασία συζήτησης για να προλάβει να τον συζητήσει και ψηφίσει το Δεκέμβριο.
Οι οικονομικές πτυχές του Προϋπολογισμού που αφορούν το μνημόνιο θα μπορούσαν να ενσωματωθούν με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ανέφερε και λέγοντας ότι η κατάθεση του Προϋπολογισμού θα προστάτευε επίσης τα κυριαρχικά δικαιώματα της κράτους, κάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή να καταθέσει τον Προϋπολογισμό του 2013.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Περδίκη ότι κόμματα δεν επέτρεψαν στον Υπουργό Οικονομικών να υπεισέλθει σε θέματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, είπε ότι ενώ διεφάνη ότι ο Υπουργός Οικονομικών είχε την πρόθεση να ενημερώσει τη σύσκεψη για την έλευση της Τρόικας ή τον τρόπο που η διαπραγμάτευση επηρεάζει τον Προϋπολογισμό, κάποιος εκπρόσωπος κόμματος παρατήρησε ότι δεν ήταν θέμα της σύσκεψης και κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να περιορισθεί σε ενημέρωση της σύσκεψης στο θέμα για το οποίο κλήθηκε.
«Ξεκαθαρίζω ότι δεν ήταν εκ της δικής μας πολιτικής δύναμης αυτός ο οποίος έθεσε αυτό το ζήτημα», είπε και ερωτηθείς εάν το θέμα ήγειρε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι ο κ. Περδίκης θα έπρεπε να αναφερθεί ξεκάθαρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα