ΓΓ ΑΚΕΛ: Να σταματήσει η άγονη αντιπαράθεση ενόψει της διαπραγμάτευσης με Τρόικα

15:15 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι πρέπει «να σταματήσουμε να δίνουμε επιχειρήματα στην Τρόικα για να επιμείνει σε θέσεις που αντιστρατεύονται εκείνα τα οποία έχουμε συμφωνήσει στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί αυτό απαιτεί ο τόπος και ο λαός μας» έστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης που αρχίζει αύριο η Κυβέρνηση με το κλιμάκιο των δανειστών. Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του ΚΟΑ

με τον Πρόεδρο του οργανισμού και ερωτηθείς ποιο μήνυμα στέλλει στα κόμματα ενόψει της διαπραγμάτευσης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι σημασία έχει ότι το τι ζητά το ΑΚΕΛ αλλά το τι ζητά ο τόπος μας και  τι απαιτεί ο λαός από όλους μας.

«Εμείς δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω, επιμένω ότι επιτέλους ας σταματήσουμε την άγονη και άσκοπη αντιπαράθεση μεταξύ μας και να δούμε πώς συνεργαζόμαστε για να προωθήσουμε εκείνα στα οποία είχα την αντίληψη ότι είχαμε συμφωνήσει όταν συναντηθήκαμε οι ηγέτες των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι ηγέτες των κομμάτων», ανέφερε. Σε ερώτηση ποιος δίνει επιχειρήματα στην Τρόικα, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «ο κυπριακός λαός έχει το κριτήριο να κρίνει και να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα».

Ερωτηθείς εξάλλου για παρέμβασή του νωρίτερα σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η αναφορά του αποτελεί μια πάγια θέση του ΑΚΕΛ για το ρόλο που διαδραματίζει ή θα έπρεπε να διαδραματίζει η κρατική μηχανή σε μια σύγχρονη κοινωνία, προσθέτοντας ότι ενώ υπάρχουν και κακά και πολλά προβλήματα διαρθρωτικά αλλά και όσον αφορά τον αποτελεσματικό έλεγχο και την παραγωγικότητα, την ίδια στιγμή η κρατική μηχανή επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο.

«Αυτή τη στιγμή η Κύπρος προεδρεύει της ΕΕ και καταφέρνει να παίρνει τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια αναφορικά και με την οργάνωση  αλλά και με τον τρόπο που στο πολιτικό επίπεδο χειρίζεται τα ζητήματα, ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να οργανώσει με τόση αποτελεσματικότητα την Προεδρία της ΕΕ», διερωτήθηκε ο κ. Κυπριανού για να προσθέσει ότι «δεν είναι Αρειανοί, είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι περισσότεροι, η καταπληκτική πλειοψηφία από αυτούς, άρα είναι λάθος να ισοπεδώνουμε τα πράγματα».

«Τα ζητήματα πρέπει να αναλύονται αντικειμενικά, να βλέπουμε τα θετικά και εκεί όπου υπάρχουν αρνητικά να επιχειρούμε να τα διορθώσουμε και αυτή την έννοια είχε η διατύπωση των απόψεών μου, και από κει και πέρα ναι έχουμε και τις απόψεις μας  για τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν από την Τρόικα για να μας στηρίξει στο μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Πάμπο Στυλιανού, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας μιας κοινωνίας και είναι μέρος γενικότερα του πολιτισμού της ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναπτύξει συγκεκριμένες δεξιοτεχνίες τις οποίες διαθέτει αλλά και να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Πρόσθεσε ότι ο αγωνιστικός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι μπορεί να αποτελέσει ένα

Keywords
Τυχαία Θέματα