Για ανεπάρκεια ενημέρωσης ενόψει διαπραγμάτευσης με Τρόικα, μιλά το Επιτελείο Αναστασιάδη

15:53 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, «ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών επικοινωνίας και προσωπικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, στο πλαίσιο της προώθησης μέτρων στήριξης που έχει άμεση ανάγκη η κυπριακή οικονομία».

Όπως δήλωσε o Τάσος Μητσόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του κ. Αναστασιάδη, αυτός έχει ήδη στείλει «σχετικές επιστολές στο Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

και στον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Γκλοντ Γιούνκερ».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «η Κύπρος εισέρχεται σε μία κρίσιμη φάση διαπραγμάτευσης με την τρόικα και για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς ώστε να αποτραπεί η έγερση νέων στοιχείων στη διαπραγμάτευση που δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στην επίτευξη συμφωνία και παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Στις επιστολές του ο κ. Αναστασιάδης αλλά και στις επαφές που θα ακολουθήσουν, είπε ο κ. Μητσόπουλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας «θέτει, μεταξύ άλλων, το θέμα της διασφάλισης της σταθερότητας του κυπριακού φορολογικού συστήματος και του σημερινού εταιρικού φορολογικού συντελεστή, στοιχεία που κατά γενική ομολογία έχουν συμβάλλει καθοριστικά και καταλυτικά στην προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο και στην ανάδειξη της πατρίδας μας ως ενός σοβαρού και αξιόπιστου διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι, «επιπλέον, στους άξονες των νέων πρωτοβουλιών του Νίκου Αναστασιάδη περιλαμβάνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του EFSF και του ESM ώστε η ένεση ρευστότητας της οικονομίας, μέσα από τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να καλύψει τις άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και ανάσα στην αγορά και στους εργαζομένους.

Ανέφερε, επίσης, ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η κυπριακή οικονομία από την κρίση είναι η συνεπής εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος που να οδηγεί στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση είναι επαρκώς προετοιμασμένη για τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα που αρχίζει την Παρασκευή, ο κ. Μητσόπουλος, είπε ότι «σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι παραμένουν στο σκοτάδι και δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και αντίληψη για όλο το εύρος των προτάσεων που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα