Σ. Μαλάς : Η αποχή θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

20:39 23/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όσο και να ακούγεται παράδοξο, το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό, οι ψηφοφόροι που θα τηρήσουν αποχή, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς. Είναι παράδοξο, εξήγησε ο κ. Μαλάς, γιατί η μειοψηφία που θα τηρήσει αποχή θα επηρεάσει την ετυμηγορία της πλειοψηφίας που θα προσέλθει στις κάλπες.

Μιλώντας σε διαδοχικές συγκεντρώσεις σε κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Μαλάς κάλεσε τους συνειδητοποιημένους πολίτες της κεντροαριστεράς να διαμηνύσουν ότι μη ψήφος σημαίνει

ουσιαστικά ψήφος στον κ. Αναστασιάδη.

Ανέφερε ότι δεν παραγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πολίτες, όπως είναι η οικονομική κρίση και η ανεργία. Όμως αυτό, είπε, δεν πρέπει να τους οδηγεί σε αποχή, γιατί η επόμενη Κυβέρνηση εκ των πραγμάτων θα λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό στη χώρα μας, για δεκαετίες.

Πολιτικά, εξήγησε, κρίνεται το μέλλον της αριστεράς, με έναν υποψήφιο του ΔΗΣΥ που προαποκλείει το ένα τρίτο ουσιαστικά του λαού και με έναν υποψήφιο όπως τον κ. Λιλλήκα που προσβάλλει τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ γιατί από τη μια τους θεωρεί βαρίδι για τον Σταύρο Μαλά, αλλά από την άλλη προσπαθεί να τους πείσει να τον στηρίξουν. Στόχος και των δύο, είπε ο κ. Μαλάς, είναι η περιθωριοποίηση του αριστερού κινήματος.

Οσον αφορά την κοινωνικο-οικονομική πτυχή, ο κ. Μαλάς ανέλυσε τις προτάσεις του για την άμεση προώθηση της ανάπτυξης με προσέλκυση επενδύσεων από ισχυρές αγορές, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αναχαίτιση και αντιμετώπιση της ανεργίας τώρα, διαφορετικά η χώρα μας θα βυθιστεί στην ύφεση, όπως είπε, με αποτέλεσμα ένα δεύτερο μνημόνιο, που θα εγκυμονεί τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, αλλά και περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ακόμα ότι τα μηνύματα υποστήριξης της υποψηφιότητάς του πυκνώνουν και ενισχύονται και αυτό, είπε, θα διαφανεί και στις επόμενες μέρες. «Εχουμε αποδείξει, είπε, ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, έχουμε τεκμηριωμένο και σταθερό πολιτικό λόγο και δεν εξαντλούμε την υποχρέωσή μας προς το λαό με επικοινωνιακές ατάκες και ανεφάρμοστες προτάσεις. Φαίνεται ότι τελικά οι κύριοι Αναστασιάδης και Λιλλήκας έχουν πάρει διπλώματα λαϊκισμού από τη μέχρι τώρα εμπλοκή τους στην πολιτική», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα