Σε ουσιαστική συστράτευση με την Κυβέρνηση για το μνημόνιο καλεί ο Σταύρος Μαλάς

16:03 3/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν πατριωτική ευθύνη να συστρατευθούν ουσιαστικά με την Κυβέρνηση για κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο περιοδείας του στα καταστήματα της οδού Λήδρας, ο κ. Μαλάς είπε ότι θα αναμένουμε την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και πρόσθεσε πως θεωρεί «ότι αποτελεί πατριωτική ευθύνη όλων των πολιτικών

δυνάμεων να συστρατευθούν ουσιαστικά και όχι φραστικά με την Κυβέρνηση ώστε να πετύχουμε, το καλύτερο δυνατό κατά τη διαπραγμάτευση με κατάληξη σε ένα μνημόνιο το οποίο να μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τη δημοσιονομική κατάσταση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Μαλάς είπε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δημιουργήσει συνθήκες, μέσα από τις οποίες θα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να δανειστούν σε χαμηλότερο επιτόκιο, προσθέτοντας ότι οι απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα.

Σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης ήταν αρκετά ειλικρινής προς τις διαχρονικές θέσεις του και διατύπωσε ξανά την άποψη περί διευρυμένων συνομιλιών.

Διερωτήθηκε γιατί άλλαξε αυτή τη θέση όταν είχε συνομολογήσει τη συμφωνία με το ΔΗΚΟ. Αναφέροντας ότι οι εκλογές θα κριθούν και με βάση την αξιοπιστία του υποψηφίου Προέδρου, είπε πως θεωρεί ότι το ΔΗΚΟ θα πρέπει να λάβει υπόψη τις τοποθετήσεις Αναστασιάδη και εκείνα που έχουν συμφωνήσει, και πρόσθεσε ότι -κατά την άποψη του- τίθεται θέμα αξιοπιστίας μεταξύ των συμφωνηθέντων και τα όσα είπε προηγουμένως.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι περιόδευσε τα καταστήματα της οδού Λήδρας για να αφουγκραστεί τις ανησυχίες ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας.

«Μιλούμε με τον κόσμου ακούμε τα προβλήματα τους και πολύ σύντομα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος, θα έχουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «όλοι επαναλαμβάνουν το ίδιο επιχείρημα, ότι η μεγάλη κρίση στον τραπεζικό τομέα έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε απόγνωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα