Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Συμβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

14:33 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι 3,000 εργαζόμενοι στο Συμβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, πρωταρχικός στόχος της απεργίας είναι να αποφευχθεί η έκδοση απόφασης κατά το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

στις 22 και 23 Νοεμβρίου σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020.

Οι προτεινόμενες περικοπές στον προϋπολογισμό της Ένωσης για την επόμενη επταετία θα έχουν δραματικές επιπτώσεις τόσο στους εργαζομένους όσο και στο ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ, αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Τα συνδικάτα θεωρούν ότι οι περικοπές που προβλέπονται στις διοικητικές δαπάνες είναι τέτοιες ώστε τα θεσμικά όργανα δεν θα είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Συνθήκες, ούτε θα μπορούν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου ή ακόμη να προσελκύσουν εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στην ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο Συμβούλιο αναμένεται να κατέλθουν σε ακόμη μια 24ωρη απεργία στις 16 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι ζήτησε συνάντηση με τα συνδικάτα – η οποία καθορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου – σε μια προσπάθεια να αποτραπεί άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση.

Τα κυριότερα αγκάθια που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων είναι οι αποκοπές των συνταξιοδοτικών πακέτων και η μείωση του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα