Σφοδρή αντιπαράθεση στην αντεξέταση Γεωργιάδη: «Σου λέω ότι λες ψέματα», «Σας λέω ότι λέω την αλήθεια»!

18:37 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε και σήμερα, για τρίτη ημέρα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, η κατάθεση του 7 ου μάρτυρα κατηγορίας Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη.

Λίγο πριν την διακοπή της σημερινής διαδικασίας άρχισε την αντεξέταση του μάρτυρα ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του τέως Υπουργού  Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού και του τέως Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού.

Στην αρχή της αντεξέτασης υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της Κατηγορούσας Αρχής και του συνηγόρου υπεράσπισης, γιατί ο μεν συνήγορος ζητούσε όπως κατατεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου ως τεκμήρια οι καταθέσεις του μάρτυρα κατηγορίας, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι μεταξύ των καταθέσεων και των όσων κατέθεσε ενόρκως στο Δικαστήριο ο μάρτυρας «υπήρξαν κάποιες αντιφάσεις».

Στην αντεξέτασή του, ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ψεύδεται αναφορικά με τα όσα είπε ενόρκως στο Δικαστήριο, σύμφωνα με τα οποία είχε ενημερώσει και πήγαν μαζί με τον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού για να επιθεωρήσουν τις τρεις τοποθεσίες από τις οποίες θα επιλεγόταν η μία για τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων τα οποία θα εκφορτώνονταν από το πλοίο «Monchegorsk». Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο στην κατάθεσή του που έδωσε  στην Αστυνομία στις 11 Ιουλίου 2011.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η κατάθεση του δόθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, μετά που «είχα αναλάβει μια άλλη θλιβερή υποχρέωση δύσκολη,  να ενημερώσω τους οικείους του ότι είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος του αντιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα έδινα κατάθεση στην Αστυνομία, σε 2 αστυνομικούς του ΤΑΕ,  δεν γνώριζα τους κανόνες, ούτε τίποτε και στην κατάθεσή μου είπα τί έκανα εγώ και δεν θέλησα, όπως κάποιοι άλλοι, να επιρρίψω ευθύνες. Ετσι τα ένοιωθα, έτσι τα είπα», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στον μάρτυρα ότι όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του η μόνη εμπλοκή που είχε με το φορτίο του πλοίου ήταν ότι έλαβε οδηγίες από τον Υπουργό στις 11 Φεβρουαρίου 2011 να μεταβεί σε τρία στρατόπεδα –  Πολεμίδια, Ζύγι, Μαρί – για να κάνει αναγνώριση. Στην κατάθεσή του δεν ανέφερε ότι ενημέρωσε για το θέμα τον υπαρχηγό του ΓΕΕΦ και ούτε μετέβηκε στις τρεις τοποθεσίες μαζί του για να επιλέξουν. «Αφού στην κατάθεσή σου λες ότι την αναγνώριση την έκανες μόνος σου, τώρα λες ενώπιον του Δικαστηρίου ότι πήγες με τον υπαρχηγό;» ρώτησε ο συνήγορος.

Ο μάρτυρας απάντησε πως «τη δεδομένη στιγμή που έδινα την κατάθεση, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες πίστευα ότι έλεγα την αλήθεια. Ούτε αποποιήθηκα ποτέ, από την πρώτη στιγμή, ότι ήμουν μέρος της αναγνώρισης του στρατοπέδου. Αλλοι είχαν αποποιηθεί των ευθυνών τους, όχι ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης», είπε.

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης «ποια τελικά είναι η

Keywords
Τυχαία Θέματα