Σιακόλας: “Έδωσα σε όλους τους προέδρους”

15:21 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ομιλος Σιακόλα εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα δημοσιεύματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται ότι ο επιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας και Εταιρείες του Ομίλου Σιακόλα πρόσφεραν ποσό χρημάτων στο Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που χρησιμοποιήθηκε κατά την προηγούμενη πενταετία για διάφορες εισφορές σε άτομα, οργανωμένους φορείς και άλλους φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και «επειδή οι εν λόγω

αναφορές έγιναν με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις» ο Ομιλος Σιακόλα διευκρινίζει ότι οικονομική συνεισφορά για εθνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς δεν έκανε μόνο στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά σε όλους ανεξαίρετα τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Αυτή είναι μια συνηθισμένη και επιβεβλημένη εθνικά πρακτική, τόσο για το δικό μας ΄Ομιλο όσο και για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και οικονομικά συγκροτήματα της Κύπρου και για άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα γι’ αυτό», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι περιπτώσεις, στις οποίες ο Ομιλος ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού, αφορούσαν τη διαφώτιση στο εξωτερικό για το κυπριακό πρόβλημα, τη δημιουργία ταινιών για το Κυπριακό, την κάλυψη αποστολών για το εθνικό θέμα, την προβολή των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς σε έντυπα διαφόρων χωρών του εξωτερικού, την αγορά ακταιωρών από την Κυπριακή Δημοκρατία, τη χορηγία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προβολή της Κύπρου, την παραχώρηση υποτροφιών, τη βοήθεια στους εγκλωβισμένους μας, την αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη Μονή Αποστόλου Ανδρέα, τη βοήθεια σε άτομα για ιατρικούς και πολλούς άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης, μεγάλο ποσό δόθηκε στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για βοήθεια στους πυρόβλητους στην Ελλάδα.

«Αισθανόμαστε ότι ορθά ανταποκριθήκαμε και προσφέραμε τη βοήθειά μας στην πατρίδα μας και στους συμπολίτες μας μέσω όλων των Προέδρων της Δημοκρατίας, που πιστεύουμε χειρίστηκαν τις χορηγίες προς το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Για μας θα ήταν αδιανόητο να ζητούμε έλεγχο από τους Προέδρους της Δημοκρατίας για το πώς διαχειρίστηκαν τις συνεισφορές μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα