Σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη Ρωσία το γ΄ τρίμηνο

16:32 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο 2,9% επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στατιστική υπηρεσία, καταδεικνύοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα της χώρας έχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η ρωσική οικονομία, η οποία εξαρτάται ιδιαίτερα από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, απολάμβανε μια σχετικά ισχυρή ανάπτυξη του 4,9% και 4,0%, αντίστοιχα κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους. Η ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους ήταν

5,0%.

Η ανάπτυξη που κατέγραψε η οικονομία της Ρωσίας του 2,9% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αποτελεί προκαταρκτική εκτίμηση που μπορεί να αναθεωρηθεί αργότερα.

Η καθημερινή εφημερίδα “Vedomosti” αναφέρει τη Δευτέρα ότι το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης έχει υποβάλει μια φιλόδοξη έκθεση προς την Κυβέρνηση για τον καθορισμό των στόχων ανάπτυξης που θα ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο πέρα εκείνων των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Ο μέσος όρος ανάπτυξης μεταξύ 2013 και 2030 θα είναι μεταξύ 4,1% – 5,4%, ανάλογα με το πόσο επιτυχή θα είναι τα καινοτόμα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, προσθέτει.

Ωστόσο, μια σημαντική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από τον ΟΟΣΑ σε σχέση με σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ΑΕΠ τον επόμενο μισό αιώνα παρουσίασε μια λιγότερη ευοίωνη εικόνα των οικονομικών προοπτικών της Ρωσίας.

Η προβλεπόμενη ανάπτυξη της Ρωσίας θα ανέλθει στο 3,0% μεταξύ 2011 – 2030 και στη συνέχεια, μόλις 1,3% μεταξύ 2030 – 2060, σε σύγκριση με του 6,7% και 4,0% για την Ινδία κατά την ίδια περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα