Σημαντικό κρίνει η Α. Παπαδοπούλου το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το ΠΔΠ

18:23 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τον Προϋπολογισμό της ΕΕ το 2013, η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καθώς σε αυτό δίδεται έμφαση ότι η κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα λιτότητας, αλλά μέσω ανάπτυξης και συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Παπαδοπούλου είπε πως μέσα στο ΠΔΠ καθορίζονται

οι δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020 «και είναι πολύ σημαντική η άποψη που έχει εκφράσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν να μην γίνουν περικοπές σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία είναι δημοφιλή, όπως το Erasmus/Mudus, τα προγράμματα της δια βίου μάθησης, το 7οπρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την ανάπτυξη».

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση όχι μόνο με μέτρα λιτότητας αλλά με συγκεκριμένα προγράμματα και συγκεκριμένες δράσεις. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εθνικές προσπάθειες για να υπάρξει ανάπτυξη και να υπάρχουν και επαρκή κονδύλια στον προϋπολογισμό ώστε να ενισχυθεί ο το τομέας της χρηματοδότησης της ανταγωνιστικότητας, η ανάπτυξη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επιχειρηματικότητα, οι υποδομές, η έρευνα και η καινοτομία», είπε, επισημαίνοντας ότι μέσα από τις πρόνοιες που έχουν ψηφιστεί τονίζονται αυτές οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οσον αφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έκρινε πως στον περσυνό προϋπολογισμό του 2012 δεν είχαν ληφθεί πρόνοιες ώστε να υπάρχουν επαρκή κονδύλια για συγκεκριμένους τομείς. Για να μην φτάσουμε στο ίδιο λάθος, συνέχισε, φέτος έγινε προσπάθεια για να υπάρξει αύξηση σε κάποια κονδύλια, οι περικοπές να περιοριστούν, να στηριχθεί η περιφερειακή πολιτική, η γεωργία και κυρίως η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, για την οποία εγκρίθηκαν επιπλέον 100 εκ. ευρώ στα 200 εκ. του προηγούμενου έτους.

«Θεωρώ ότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η Κυπριακή Προεδρία την συνδιαλλαγή», είπε η κ. Παπαδοπούλου και εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι μέχρι στιγμής η Κυπριακή Προεδρία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. «Ας μην ξεχνάμε ότι η κάθε χώρα έχει τις δικές της απόψεις και για το θέμα των διαφόρων κεφαλαίων και το ύψος της χρηματοδότησης, όπως επίσης και για το θέμα των ιδίων πόρων», πρόσθεσε.

Η Ευρωβουλευτής ανέφερε ακόμη, στις δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, πως αυτό που έχει ενώπιον της αυτή τη στιγμή η Κυπριακή Προεδρία -και είναι πολύ σημαντικό- είναι ένα πλαίσιο με κατευθυντήριες γραμμές πάνω στο οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί, για να υπάρξει συνδιαλλαγή και κατάληξη σε συμφωνία.

Εστειλε το μήνυμα ότι μέχρι στιγμής η Κυπριακή Προεδρία κρίνεται πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. «Η  προσπάθεια είναι να δουλέψει για μια καλύτερη Ευρώπη και να είναι ένας έντιμος  διαμεσολαβητής

Keywords
Τυχαία Θέματα