Συνεχίστηκε η διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας Χατζηκωστή

16:52 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης, Βοηθού Διευθυντή του Τμήματος Διοίκησης των Κεντρικών Φυλακών, Αντρέα Έλληνα, κατά την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Επίσης, κατά τη σημερινή δικάσιμο εξετάστηκε η μάρτυρας υπεράσπισης Άντρη Μακρή, Πρωτοκολλήτρια, καθώς και ο μάρτυρας Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες.

Κατά την αντεξέταση του Αντρέα

Έλληνα, η Εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα ρώτησε αν για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση υπήρξε οποιοδήποτε αίτημα το οποίο υπέβαλαν και δεν ικανοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησης τους στις κεντρικές φυλακές.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι παρασχέθηκαν όλες οι διευκολύνσεις στους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ έχουν εγκριθεί όλα  τα αιτήματα που υπέβαλαν κατά καιρούς.

Σε άλλη ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής αν μέχρι σήμερα υπήρξε οποιοδήποτε παράπονο από τους κατηγορούμενους, για τις συνθήκες κράτησης τους, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους, για τα επισκεπτήρια ή οτιδήποτε άλλο, ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι όχι μόνο δεν υποβλήθηκε οποιοδήποτε παράπονο, αλλά οι διευκολύνσεις που τους παρέχονται είναι πολύ περισσότερες από αυτές που πρέπει.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης, ο 1ος  κατηγορούμενος, ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού για χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τελικά αρνήθηκε και ζήτησε όπως η επέμβαση γίνει από ιδιώτη γιατρό, αίτημα το οποίο εγκρίθηκε.

Αναφερόμενος στο 2ο κατηγορούμενο Τάσο Κρασοπούλη και στο παράπονο που είχε υποβάλει αναφορικά με τον σωματικό έλεγχο στον οποίο, όπως υποστήριξε υποβλήθηκε η ανήλικη κόρη του, ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε  ότι μετά από έρευνα που διενήργησε, ουδέποτε έγινε γύμνωση σε παιδί και η κόρη του υποβλήθηκε σε εξωτερικό σωματικό έλεγχο, διότι όταν πέρασε από της αψίδα ασφαλείας χτύπησε ο ανιχνευτής μετάλλων.

«Η έρευνα που έγινε ήταν σωματική, εξωτερική και από γυναίκα δεσμοφύλακα», πρόσθεσε.

Για την 3η κατηγορούμενη Έλενα Σκορδέλη, ο κ. Έλληνας είπε πως της  παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις, καθώς επίσης εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα που έχει υποβάλει.

Επιπλέον, είπε στο δικαστήριο ότι το ίδιο ισχύει και για τον 4ο  κατηγορούμενο Γρηγόρη Ξενοφώντος, παρά το γεγονός ότι κρατείται σε χώρο εκτός των κεντρικών φυλακών.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Τάσου Κρασοπούλη περί απώλειας βάρους, συνεπεία του φαγητού των κεντρικών φυλακών, ο μάρτυρας υπεράσπισης επανέλαβε ότι το μενού στις φυλακές  διαμορφώνεται κάθε δεκαπέντε ημέρες από ειδική διατροφολόγο και περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ότι χρειάζεται ένας κρατούμενος, για την καλή διατροφή του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου  ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει εχθρικό το μάρτυρα. Ο κ. Γεωργίου επικαλέστηκε νομολογία, η οπ

Keywords
Τυχαία Θέματα