“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει η “Νέα Πνοή” ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ περί αποκοπών λόγω Τρόικας

17:23 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση «Νέα Πνοή για την Εκπαίδευση» χαρακτηρίζει «απαράδεκτη ανακοίνωση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ» αναφέροντας ότι «σε καμιά περίπτωση η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις υποκαθιστώντας το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης» και ως εκ τούτου,  «δεν μπορεί να εκδίδει ανακοινώσεις και να τοποθετείται για θέματα στα ποία δεν έχει παρθεί καμιά σχετική απόφαση».

Σε ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Οργάνωση «Νέα Πνοή για την Εκπαίδευση» αναφέρει ότι «συγκεκριμένα

το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει πάρει καμιά απόφαση υπέρ οποιασδήποτε φύσεως αποκοπών, ούτε για κλιμακωτές ούτε για οριζόντιες αποκοπές».

Προσθέτει ότι «η αναφορά στην ανακοίνωση για εναντίωση της ΟΕΛΜΕΚ σε μόνιμες αποκοπές ενδεχομένως να αφήνει σκιές για υποστήριξη της οργάνωσης σε μη μόνιμες αποκοπές, θέση η οποία δεν έχει υιοθετηθεί ποτέ από το ΚΔΣ».

Επίσης, συνεχίζει η «Νέα Πνοή για την Εκπαίδευση», «η αναφορά του γνωστού και πληκτικού και πολλάκις αναμασημένου  τροπαρίου περί ‘μεριδίου που μας αναλογεί’ απλά εκφράζει την ενδοτική, υποχωρητική και αναποτελεσματική στάση της ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ στο θέμα των οικονομικών μέτρων».

«Δηλαδή θα μας φάνε το μισό μισθό και  η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα μιλά ακόμη για ‘μερίδιο που μας αναλογεί’. Δεν μας αναλογεί κανένα απολύτως μερίδιο, αφού τα αναλογικά του όρια του έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ από καιρό», αναφέρει η Συνδικαλιστική Οργάνωση «Νέα Πνοή για την Εκπαίδευση».

Επαναλαμβάνει ότι «πρέπει να υιοθετηθεί δυναμική στάση από το σύνολο των εργαζομένων για απαίτηση εκδίωξης της Τρόικας, της οποίας η παρουσία και εμπλοκή στην εθνική μας οικονομία ισοδυναμεί με τελειωτική καταστροφή».

Η «Νέα Πνοή στην Εκπαίδευση» προτείνει, «μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και κατάληψη του κτιρίου την ημέρα που προγραμματίζονται οι διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα