Στεφάνου: Ο Έρογλου να μη βιάζεται για τετραμερή ή πενταμερή διάσκεψη

21:07 7/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ας μην βιάζεται ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου για σύγκληση τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό αλλά ας παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο που ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, υπενθυμίζοντας πως η διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό θα συγκληθεί για την επίλυση των διεθνών πτυχών του προβλήματος, όταν και εφόσον βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας στα ζητήματα που αφορούν στις εσωτερικές πτυχές του.

Ερωτηθείς εξάλλου αν ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν ανέφερε στους δυο ηγέτες, κατά την πρόσφατή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ότι είναι η τελευταία φορά που θα προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στη συνάντηση που θα έχουν το Γενάρη, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως είναι γνωστό ότι οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ παρέχονται στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο ΓΓ του οργανισμού λογοδοτεί και κάνει τις εκθέσεις του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του κ. Ερογλου πως η πτυχή του εδαφικού θα ανοίξει όταν και εφόσον υπάρξει τετραμερής ή πενταμερής διάσκεψη, ο κ. Στεφάνου είπε πως “η διεθνής διάσκεψη θα συγκληθεί για την επίλυση των διεθνών πτυχών του Κυπριακού, όπως λέει ο ΓΓ, και η διεθνής διάσκεψη θα συγκληθεί όταν και εφόσον βρεθούμε σε ακτίνα συμφωνίας στα ζητήματα που αφορούν στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού“.

“Αυτό είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ στην τελευταία συνάντηση της Γενεύης, αυτό στην ουσία έχει πει και τώρα στη Νέα Υόρκη“, ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Ας μην βιάζεται λοιπόν ο κ. Ερογλου, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, “να συγκληθεί η τετραμερής και η πενταμερής όπως την ονομάζει, και ας παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, συνεπής στη συμφωνημένη βάση λύση που είναι διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, καθοδηγούμενος από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό“.

Ερωτηθείς εάν έχει οριστεί κάποια νέα συνάντηση των δυο ηγετών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος απάντησε: “Οχι ακόμα. Μόλις διευθετηθεί θα το ανακοινώσουμε“

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις OnlyCY