Στο 7,9% το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

22:32 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο 7,9% ανήλθε τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, από 7,8% τον  προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική Κυβέρνηση, σε μια πολυαναμενόμενη έκθεση πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Αν και το ποσοστό ανεργίας σημείωσε ελαφρά αύξηση, η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 171.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο,

πολύ πάνω από τις προσδοκίες.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας ήταν “ουσιαστικά αμετάβλητο” στο 7,9%, σημειώνοντας ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στους τομές επαγγελματικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, περίθαλψης και λιανικού εμπορίου.

Ο αριθμός των ανέργων – 12,3 εκατομμύρια – ήταν τον Οκτώβριο ελαφρά υψηλότερος, μετά τη σημαντική μείωση του το Σεπτέμβριο.

Οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν άνοδο του ποσοστού ανεργίας, αλλά και αύξηση των θέσεων εργασίας, που θα ξεπερνούσε τις 125.000.

Η καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας αποτελεί θετικό στοιχείο για την οικονομία, καθώς ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταβάλλει προσπάθειες για την επανεκλογή του την επόμενη Τρίτη, σε μια προεκλογική περίοδο που πηγαίνει χέρι με χέρι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με τον Δημοκρατικό ανθυποψήφιο του Μιτ Ρόμνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα