Στο 95% η συμμετοχή των ευρωπαϊκών ταμείων για το μεταναστευτικό

17:31 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο 95% θα ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής των ευρωπαϊκών ταμείων στα κονδύλια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, στις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, ύστερα από την απόφαση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις που υιοθετήθηκαν, σε κράτη μέλη που διατρέχουν δημοσιονομικές δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, θα παρέχεται η δυνατότητα αύξησης του δείκτη συγχρηματοδότησης της Ένωσης κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες και, ως

εκ τούτου, θα μειωθούν οι ανάγκες συγχρηματοδότησης από την πλευρά των χωρών αυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης συγχρηματοδότησης για θέματα μετανάστευσης θα ανέλθει στο 70%, ενώ για ορισμένες δράσεις ο δείκτης θα φθάνει πλέον το 95%.

Η αύξηση της συγχρηματοδότησης αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Με τις εκθέσεις που εγκρίθηκαν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης σε κράτη μέλη που έχουν ενισχυθεί από τους διάφορους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Λετονία) και που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων συγχρηματοδότησης στο πλαίσιο του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών».

Παράλληλα, αναφέρει πως είναι προς όφελος όλων των κρατών μελών οι δεσμεύσεις που αναφέρονται στη μετανάστευση να μη δημιουργούν οικονομικές δυσκολίες σε ορισμένα κράτη μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα