Συλλήψεις για χρήση κλοπιμαίων στοιχείων πιστωτικής κάρτας

17:05 27/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Με τον αριθμό και τον κωδικό πιστωτικής κάρτας που ανήκε σε Καναδό υπήκοο, διέμεναν το τελευταίο διάστημα σε ξενοδοχεία της Λεμεσού, ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος. Οι δυο εντοπίστηκαν χθες βράδυ από την Αστυνομία και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Γεωργίου, η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δυο ύποπτους, μετά από καταγγελία από το κέντρο κάρτας της JCC, ότι γίνονταν ύποπτες συναλλαγές

στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 55χρονο Ισραηλινό και έναν 45χρονο Παλαιστίνιο, οι οποίοι βρίσκονταν στην Κύπρο για δικαστική υπόθεση, στην οποία ο ένας ήταν εναγόμενος και ο άλλος θα ενεργούσε ως διερμηνέας.

Ανακρινόμενοι, ανέφεραν ότι είχαν κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο, μέσω τρίτου προσώπου, ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποίησε τα στοιχεία κάρτας που είχαν κλαπεί από Καναδό υπήκοο, ενώ στη συνέχεια και οι ίδιοι έκαναν συναλλαγές, ύψους 9,5 χιλιάδων ευρώ. Διαπιστώθηκε ότι είχαν δώσει τα στοιχεία της κάρτας στο ξενοδοχείο για να πάρουν χίλια ευρώ σε μετρητά, ενώ υπέγραφαν με το πραγματικό τους όνομα.

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε επίσης πως σήμερα έχει καταγγελθεί στην αστυνομία, ότι τα δυο πρόσωπα φέρεται να είχαν χρησιμοποιήσει ξανά να ίδια στοιχεία πιστωτικής κάρτας και σε άλλα δυο ξενοδοχεία της Λεμεσού, όπου διέμειναν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ γίνονται έρευνες για να εξακριβωθεί το χρηματικό ποσό που απέσπασαν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα