Συλλήψεις συνεργατών του Έρογλου

15:57 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρώην «υφυπουργός» του Ντερβίς Έρογλου, Μουσταφά Τοκάι και ο «διευθυντής εξετάσεων» στην «επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας», Εμίρ Χουσεϊν Εμίρκανι συνελήφθηκαν στα κατεχόμενα και τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση μετά από καταγγελία του «πρωθυπουργού», Ιρσέν Κιουτσιούκ, ότι έγγραφο που φέρεται να κυκλοφόρησε στα μέλη του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της 21ης Οκτωβρίου και έφερε την υπογραφή του, ήταν πλαστό.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας στις 21 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Αφρίκα.

Όπως μεταδίδεται σήμερα στα κατεχόμενα, οι συλλήψεις έγιναν το πρωί και σε καταθέσεις τους οι δύο στην «αστυνομία» αποδέχθηκαν την πράξη της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Στη συνέχεια, προσήλθαν ενώπιον του «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο τους έθεσε υπό τριήμερη κράτηση καθώς οι έρευνες για την υπόθεση θα συνεχιστούν σε τρία τουλάχιστον μέρη, όπως ανέφερε ο «δικαστής».

Η Αφρίκα είχε δημοσιεύσει απόρρητο έγγραφο που κυκλοφόρησε σε ανώτερα στελέχη του ΚΕΕ, στο οποίο δίνονταν οδηγίες, προκειμένου τα μέλη του πολιτικού γραφείου και οι «βουλευτές» του κόμματος να δώσουν διαφόρων ειδών υποσχέσεις στα μέλη του ΚΕΕ, όπως προσλήψεις, παραχωρήσεις πιστώσεων, χρηματικές βοήθειες σε παιδιά και στις οικογένειές τους, παραχωρήσεις οικοπέδων κλπ.

Το έγγραφο απευθυνόταν στους «υπουργούς» εξωτερικών, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, «δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ, «γεωργίας και φυσικών πόρων», Αλί Τσετίν Αμτζιάογλου, «εσωτερικών», Ναζίμ Τσαβούσιογλου, «εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Σεριφέ Ουνβερντί, «παιδείας, νεολαίας και αθλητισμού», Μουτλού Ατασαγιάν, «τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού», Ουνάλ Ουστέλ και «υγείας», Ερτουγρούλ Χασίπογλου και φέρει την υπογραφή του ίδιου του Ιρσέν Κουτσιούκ.

Οι εν λόγω «υπουργοί» πρόσκεινται στον κ. Κουτσιούκ. Σε γραπτή του δήλωση ο «πρωθυπουργός» είχε αναφέρει ότι το έγγραφο είναι πλαστό και ότι τελευταία διεξάγεται ένας «ψυχρός πόλεμος» εναντίον του, ο οποίος στηρίζεται σε χυδαίους και αστήρικτους ισχυρισμούς καθώς και σε σενάρια με στόχο να χάσει την προεδρία του κόμματος στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ. Είχε προσθέσει ότι θα έδινε προχθές οδηγίες στο «γενικό εισαγγελέα» να διερευνήσει το όλο θέμα.

Οι δύο συλληφθέντες, σημειώνουν τ/κ ΜΜΕ, πρόσκεινται στον Ντερβίς Ερογλου με τον Τοκάι να έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί αλλά να είναι γνωστός ως ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους στον Τ/κ ηγέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα