Συνάντηση ΔΗΚΟ – Οικολόγων ενόψει προεδρικών εκλογών

16:36 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν και να βλέπουν τις ανώφελες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μας, την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων, υπό τη Γενική του Γραμματέα Ιωάννα Παναγιώτου, προσθέτοντας πως ο κόμμα του επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές προγραμματικές συγκλίσεις για τις προεδρικές εκλογές.

Ανέφερε

επίσης πως κατά την πρώτη αυτή συνάντηση ΔΗΚΟ – Οικολόγων διαπιστώθηκαν πολλές συγκλίσεις σε μεγάλη ευρύτητα θεμάτων.

«Οι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ανεργία και οι εν δυνάμει άνεργοι αναμένουν τη συγκρότηση ενός συγκεκριμένου σαφούς και ουσιαστικού προγράμματος που αποτελέσει το όραμα του τόπου για τα επόμενα πέντε χρόνια», είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι «ο Μάιος είναι ο μήνας στον οποίο το ΔΗΚΟ θα πάρει τελικές αποφάσεις για σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές συγκλίσεις και το πρόγραμμα διακυβέρνησης και σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο που θα στηρίξει».

Με τη Γενική Γραμματέα και την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές, είπε αναφέροντας πως είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του κόμματος αλλά και τη στρατηγική πλατφόρμα επί της οποίας το ΔΗΚΟ θέλει να επικεντρωθεί, σε μια προσπάθεια ώστε να υπάρξει ένας ευρύτατος συνασπισμός εξουσίας στη βάση συγκεκριμένων και καθαρών προγραμματικών συγκλίσεων που θα έχουν στο επίκεντρο τους το Κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές έτσι που η Κυπριακή Δημοκρατία και η κοινωνία να μπορεί να κάνει σημαντικά βήματα μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

«Είναι η ώρα που χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία, που θα πρέπει οι ώμοι όλων μας να είναι ισχυροί για να μπορέσει να δημιουργηθεί το όραμα για την επόμενη πενταετία, το οποίο να απελευθερώνει τον τόπο και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για βιώσιμη λειτουργική και δίκαιη λύση του Κυπριακού και ταυτόχρονα να φέρει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας τόσο την κοινωνία όσο και το κράτος», πρόσθεσε.

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν, και εάν έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις ή επεδείχθη ατολμία είναι γιατί πάντοτε είχαμε στο μυαλό μας το ούτω καλούμενο πολιτικό κόστος ή το όποιο πολιτικό όφελος, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, λέγοντας ότι ή θα προχωρήσουμε ή θα οπισθοχωρήσουμε.

Δήλωσε βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, επειδή όπως ανέφερε η έγνοια και η επιδίωξη να δούμε τον τόπο να πηγαίνει μπροστά, να αφήσουμε πίσω παρωχημένες νοοτροπίες και πολιτικές ή πρακτικές που επισώρευσαν στον τόπο και την κοινωνία πολλά προβλήματα και να ξαναδώσουμε την ελπίδα και την προσδοκία στους πολίτες ότι οι θυσίες, οι κόποι και οι μόχθοι τους δεν πάνε χαμένοι, είναι κοινή.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν διαπιστώθηκαν συγκλίσεις, ο κ. Καρογιάν είπε πως παρατηρήθηκαν συγκλίσεις σε πάρα π

Keywords
Τυχαία Θέματα